Diyarbakır terör şehri değildir

Diyarbakır terör şehri değildir

KAM-ŞADER Başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır bölgesinin terör bölgesi olmadığını, peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu söyledi.

Diyarbakır Ulu Camii önündeki yerleşkede 2 bin kişiye verdikleri yemek programında İLKHA’ya demeç veren Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu (KAM-ŞADER) Başkanı Ahmet Büyükburç, şehitlerin ruhlarına mevlit okutarak 3 hatim indirdiklerini söyledi.

Namazdan çıkan ve yoldan geçen vatandaşlara ikram edilen yemeği, şehit ve gaziler yararına verdiklerini söyleyen Büyükburç, her yıl buna benzer aktiviteler yaptıklarını ifade etti.

Şehitlerin ruhlarına 3 hatim indirdiklerini ve 2 bin kişiye yemek verdiklerini söyleyen Büyükburç “Anadolu kamuda çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu olarak Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da vatan, bayrak için toprağa düşmüş şehitlerimiz adına bir mevlit tertipledik ve 2 bin kişiye yemek vermeyi düşündük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cuma Atilla’ya bu konuyu götürdüğümüzde yardımcı oldular. Bugün burada 3 hatim indirdik ve bu hatimleri şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik. Rabbim bunları kabul eder inşallah.” dedi.

Her yıl buna benzer etkinlikleri geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Büyükburç “Biz Diyarbakır’da yaşayan Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu olarak bugün değil, her zaman buna benzer aktiviteler, etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır bölgesi terör bölgesi değildir”

Seslerinin ulaştığı herkese sahabeler şehri Diyarbakır’a gelip görmeleri çağrısında bulunan Büyükburç “Diyarbakır bölgesi terör şehri değildir. Batıda yaşayan ve sesimizin ulaştığı herkese diyoruz ki gelin bu memleketi görün. Bu memleketteki insanlarla bir konuşun, tanışın. Bu memleket peygamberler, nebiler ve sahabeler şehridir. Nice güzellikler barındırıyor.” diye konuştu.

Bir şehit annesi olarak bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Sultan Bilden de, bu gibi etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler