Diyarbakır Umut Kervanı kurban eti dağıtım çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Umut Kervanı kurban eti dağıtım çalışmalarını sürdürüyor

​İhtiyaç sahiplerine yönelik birçok alanda yardım faaliyeti yürüten Diyarbakır Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda muhtaçların umudu oldu.

Geçtiğimiz yıl "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla kurban bağışı çalışmaları yürüten Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleriyle her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşmak, mazlum ve mağdurlara ulaşmak için gayret gösteriyor.

Bir önceki Kurban Bayramı'na nispeten bu yıl daha fazla kurban vekaleti toplayarak kurban etlerini sofralara yetiştirme gayreti içerisinde olan Diyarbakır Umut Kervanı, bayramın ilk gününden bu yana tüm ilçelerde tüm üye ve gönüllüleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, kurban bağışlarının kabulü, kesimi, paketlenmesi ve dağıtım süreci hakkında bilgi aktardı.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi

"Kurbanınız Umut Olsun' sloganıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz"

Sözlerine Kurban Bayramı tebrik mesajıyla başlayan Elelçi, "Diyarbakır Umut Kervanı olarak 2020 yılında 'Kurbanınız Umut Olsun' sloganıyla yola çıktık. Allah'a hamd olsun bayramın ilk gününden bugüne kadar çalışmalarımıza aralıksız, güçlü bir şekilde yüzlerce üye ve gönüllülerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Elelçi, "Önceki kurban bayramlarında olduğu gibi bu bayramda da Umut Kervanı olarak Diyarbakır başta olmak üzere gerek yurt içinde gerekse yurt dışında da kurban faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu Kurban Bayramı'nda ise yaklaşık 2 ay öncesinden hijyen kuralları çerçevesinde çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününe girdik ve yoğunluğumuz ilk günkü gibi devam ediyor. Mağdurların, mazlumların, kimsesizlerin ve çaresizlerin bizden beklentileri çok fazlaydı. Zira pandemi nedeniyle mağduriyetin ne kadar yüksek bir boyuta olduğu da bellidir. Bizler Kurban Bayramı'nın ilk gününden çalışmalarımızı 24 saat aralıksız devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

"Hedefimiz 20 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmak"

Kurbanlıkların bağış aşamasından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar olan süreci aktaran Elelçi, "Kurbanlıklarımız kesimhanede gece yarısı kesilerek parçalandıktan sonra ekiplerimiz tarafından poşetlenip dağıtıma hazırlandı. Bunu yaparken üye ve gönüllülerimizle birlikte 24 saat çalıştık. Hayır sahiplerinin bizlere verdikleri vekaletle Diyarbakır da bulunan mağdurlara sorumluluk bilinciyle kurban etlerini dağıtıyoruz." diye belirtti.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda yetim, öksüz, mağdur, Pandemi mağduru ve medrese talebeleri olmak üzere yaklaşık 7 bin aileye kurban eti ulaştırdıklarını söyleyen Elelçi, "Bu Kurban Bayramı'nda ise hayır sahipleri tarafından teveccühün daha fazla arttığını gördük. Bu da hayır sahiplerinin çalışmalarımızdan memnun kaldıklarının göstergesidir. Bu vesileyle bu bayramda dağıtacağımız kurban etlerinin inşallah 15 ile 20 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

"Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadık, unutturmayacağız"

6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Elelçi, "Her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını elbette ki unutmadık, unutturmayacağız da. Umut Kervanı denilince kurban; kurban denilince mağdur aileler, mağdur aileler, çaresizler akla gelir. Tabi ki burada Şehit Yasin ve arkadaşlarını konuşmamamız mümkün değildir. Ben onları tekrardan rahmetle anıyor ve onların katilerini de lanetliyorum. Onların bıraktığı bu güzel meşaleyi omuzlayan başta Umut Kervanı olmak üzere yurdun 4 bir tarafında yardım faaliyetlerini sürdüren tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Onları bu kutlu yolunu Umut Kervanı olarak bizler sürdüreceğiz.

Yapılan bu yardım çalışmalarında geceleri uykusuz kalarak bayramını bırakan, sırf mağdur ve mazlumlara kurban etleri ulaşsın diye 24 saat aralıksız çalışan tüm üye ve gönüllülerimize, hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim onları dünya ve ahirette mesut, bahtiyar eylesin. Onları cennetiyle sevindirsin ve Hazreti Muhammed'e komşu eylesin inşallah.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.