Diyarbakır Valiliği: Çadır kentte barınan depremzedelerin tedbir amacıyla tahliyelerine karar verildi

Diyarbakır Valiliği: Çadır kentte barınan depremzedelerin tedbir amacıyla tahliyelerine karar verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14-20 Mart tarihli hava tahmin raporu ile deprem bölgesi için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Diyarbakır'da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde yer alan Adıyaman ve Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Deprem bölgesinde Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da sağanak yağış etkili olacak.

15-19 MART 2023 DİYARBAKIR HAVA DURUMU

15 Mart Çarşamba: Yağmurlu 10 - 16 °C

16 Mart Perşembe: Yağmurlu 10 - 15 °C

17 Mart Cuma: Yağmurlu 6 - 18 °C

18 Mart Cumartesi: Yağmurlu 5 - 17 °C

19 Mart Pazar: Yağmurlu 8 - 15 °C

16 Mart Perşembe günü Diyarbakır'da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Hava durumu raporuna göre, hava sıcaklığının ise 10 ila 15 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor.

Silvan yolu üzerindeki çadır kentteki durum ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Silvan yolu üzerindeki Çadır kentte barınan depremzede vatandaşlarımızın, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmeleri kararlaştırılmış olup, vatandaşlarımızın tahliyeleri valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca devam etmektedir.

"Hava şartlarının normalleşmesinin ardından vatandaşlarımızın tekrar çadır kente yerleşmeleri sağlanacaktır. Hâlihazırda, çadır kentimizde herhangi bir sel baskını veya taşkın riski bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın can güvenliği ve en iyi şekilde barınmalarını sağlamak üzere çalışmalarımız titizlikle devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.