Diyarbakır Valiliğinden köpekle işkence iddialarına ilişkin açıklama

Diyarbakır Valiliğinden köpekle işkence iddialarına ilişkin açıklama

Diyarbakır Valiliği, bazı internet haberleri ve sosyal medya hesaplarında çıkan ‘yapılan operasyonla gözaltına alınan Sevil Çetin’e köpekle işkence yapıldığı’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bazı internet haberlerinde ve sosyal medya hesaplarında, ilimizde 26 Haziran günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Sevil Çetin isimli şahsa köpekle işkence yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığının görülmesi üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyulmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, “İlimiz genelinde bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Mardin ve Van illeri yetkili mahkemelerince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarından aranması bulunan Sevil Çetin isimli şahsın yakalanması amacıyla 26 Haziran tarihinde ilimiz Bağlar ilçesinde bir ikamete operasyon düzenlenmiş, ikamete giriş yapıldığı esnada dışarıda bulunan özel eğitimli arama köpeği şahsın balkon kapsısından atlamaya çalışması üzerine sağ ayağından tutmak suretiyle kaçmasını engellemiş, operasyon köpeği eğiticisi tarafından derhal kontrol altına alınmış, şüpheli şahsın görevlilerimize ve kendisine zarar vermemesi amacıyla kademeli oranda zor kullanılarak yakalanması sağlanmıştır.” denildi.

Açıklamanın sonunda, “İddia edildiği şekilde operasyon köpeği marifetiyle kasıtlı bir saldırı söz konusu değildir. İkamette yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Sevil Çetin isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce yapılan işlemlerinin ardından, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan gerekli işlemlerin yapılabilmesi için 27 Haziran günü Mardin İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler