Diyarbakır Valiliğinden şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek

Diyarbakır Valiliğinden şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek

​Diyarbakır Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla "şehit ailelerine ve gazilere" yönelik yemekli programı düzenlendi.

Siyasi parti temsilcileri ve birçok kurum ve kuruluş yöneticilerinin katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen’in okuduğu duanın ardından katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, konuşmasına 15 Temmuz’da katledilenleri anarak ve gazileri selamlayarak başladı.

Güzeloğlu, milletin 15 Temmuz darbe girişimine imanlı yürekleriyle karşı durduğunu söyledi.

Güzeloğlu,  "Bu büyük, millet tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz’da da varlığına, devletine, dinine, bayrağına ve ezanına kast edenler karşısında çelikleşmiş bir iradeyle, dimdik durarak imanlı göğüsleriyle aşılmaz bir sıradağlar gibi karşı koymuştur. Bilin ki ve bilinmeli ki imanlı yüreklerin karşısında duracak ve bunları aşacak hiçbir silah ve güç yoktur." dedi

Darbenin püskürtülmesini milletin destanı olarak niteleyen Güzeloğlu, "Bu millet, imanıyla ve inancıyla her dönem bu değerlere sahip çıkmış ve ebediyete kadar sahip çıkacaktır.15 Temmuz Türkiye Cumhuriyetinin ve milletinin yeni bir diriliş destanı ve yeniden doğuşudur. Bu açıdan yeni bir Malazgirt, yeni bir Dumlupınar, yeni bir Çanakkale, yeni bir Sakarya’dır. " ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, milletin birbirleriyle kenetlenerek darbeyi püskürttüğünü dile getirdi.

Güzeloğlu,  "Yok edilmek istenen, o gün devletin ve milletin bekasıysa bugün devlet ve millet o günden çok daha güçlü kararlılıkla kenetlenmiş ve ebediyete doğru inanç ve azimle yürümeye ahdetmiş bir büyük millettir. Diyarbakır meydanında o günkü kareler bunun çok açık göstergesidir. Tıpkı Türkiye’nin bütün meydanlarında olduğu gibi." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "40 yıllık hesaplarını yaparak bu milleti ve devleti alt edeceğini düşündüler. 40 yıllık planları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çağrısıyla devletine, değerlerine cumhurbaşkanına ve iradesine sahip çıkan milletimizin feraseti ve kahramanlığıyla 24 saat olmadan ters yüz oldu. İşte bu millet, devlet bu tehdidi bertaraf ettiği gibi bütün tehditler karşısında kararlığıyla emin adımlarla geleceğe doğru yürümektedir.  Bizler büyük bir emaneti temsil edenler olarak, bu şuurla geleceğe bu inançla ve imanla yürüyoruz. Bu topraklar binlerce yıldır kardeşlik hukukumuzla dosta güven veren ve düşmanını ürperten bir kararlığın adı olmuştur. Allah bu yolculuğumuzu muzaffer eylesin birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

Program çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.