Diyarbakır Valisi Çınar'da

Diyarbakır Valisi Çınar'da

"Makama, makam sahibi olmak için gelmek en büyük yanlıştır." diyen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Makam büyüdükçe hesap ağırlaşıyor." dedi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çınar ilçesinin kanaat önderleri ve görev yapan muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Vali Güzeloğlu, Çınar ilçesinin kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kanaat önderleri buluşmasında ilçenin durumu hakkında istişarede bulunuldu.

Çınar ilçesinde görev yapan muhtarlar ile istişare toplantısı yapan Güzeloğlu, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Seçim öncesi dönemde icra edilen hizmetleri gerek bizim merkezi yönetim olarak gerek mahalle bazında sizlerle birlikte yaptıklarımızı gözden geçirelim istedik. Biz insana hizmeti ibadet sayan bir anlayışın hamdolsun temsilcileriyiz. Hepimiz, seçilmiş, atanmış, ister muhtar olsun, ister müdür olsun, ister memur olsun, ister burada başkan olsun, her kim olursa olsun emaneti taşımak, ancak hizmet yapmakla yerine gelir. Çünkü sizler, muhtarlarımız olarak, güvenilen, oy verilen ve vekil tayin edilen kimselersiniz. Kendi meselesinden başlayarak, sıkıntılarının çözülmesi için bir fakir varsa mahallenizde, bir mağdur varsa, bir mazlum varsa, onun da hakkının korunması için bu bir emanettir." dedi.

Makama makam sahibi olmak için gelmenin en büyük yanlış ve haksızlık olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "İnancımızda, ebedi alemde, Allah’ın huzurunda, yaşadığın yıl ve yaptıkların, talip olduğunuz muhtarlık, kaymakamlık, başkanlık, müdürlük, valilik, bakanlık… Hesap makam büyüdükçe ağırlaşıyor. Allah hepimizin hesabını kolay geçirsin. Millet sana oy verdi, vekil eyledi ya da seni vali eyledi ne yaptın, hakkını verdin mi? Diyor ya Hazreti Ömer, 'Fırat'ın kenarında bir koyunu kurt kaparsa Allah hesabını Ömer'den sorar.' Biz de bu dertten dertleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Çınar Kaymakamı Selami Kaya ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz tarafından Çınar ilçesine yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.