Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

“Hayat Eve Sığar” temalı fotoğraf, resim ve şiir yarışmalarının ödül töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, ‘’Bayram sevincimiz toplumsal bir üzüntüye dönüşmesin’’ diyerek Diyarbakırlıları uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Coronavirus (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla evde kalması zorunlu olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlediği “Hayat Eve Sığar” temalı fotoğraf, resim ve şiir yarışmalarının ödül töreni düzenlendi. Yarışmaya katılarak dereceye giren resim ve fotoğraflar ise “Eve Sığan Anılar” adıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sergilendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen sergi ve ödül törenine katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, yarışmaya gösterdikleri ilgiden dolayı yarışmacılara teşekkür etti.

Sergi ziyaretinin ardından ödül töreninde konuşan Karaloğlu, Dünyayı etkisi altına Coronavirus ile bütün insanlığın ortak mücadele ettiğini belirterek “Coronavirusle mücadelede Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyadaki en başarılı ülkelerden bir tanesi olduk. Elbetteki bunda hükumetimizin almış olduğu kararların, sağlık teşkilatımızın sağlık çalışanlarımızın çok önemli emeği ve katkısı var. Ama toplum olarak hep beraber alınan kararlara, konan kurallara uymasaydık Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu kadar başarılı olamazdık. Onun için her birinize Diyarbakır Valisi olarak Diyarbakır’da yaşayan her vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kontrollü normal hayatı yanlış anlayan, yanlış değerlendiren hemşerilerimiz var”

Bu süreçte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlandığını anımsatan Karaloğlu, “Tedbirler noktasında 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimizle ilgili toplumun diğer kesiminden farklı olarak bazı kısıtlamalar getirdik. Onlara evde kalın evde hayat var. Hayat eve sığar dedik. Sonra da bir yarışma yapmış arkadaşlarımız. Az önce gezdiğimiz eserlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyemize ulaşmış ve jürimizin değerlendirmesi sonucunda da bugün ödüllerini vereceğiz. Ben yarışmaya katılan bütün hemşerilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Pandemi ile mücadelede 1 Haziran itibariyle kontrollü normal hayata geçildiğini söyleyen Karaloğlu, “Konulan kısıtlamalar kaldırıldı ama tamamen tedbirler kaldırılmadı; kontrollü hayat dedik. 1 Temmuz itibari ile de kalan kısıtlamalar kaldırıldı. Şu anda kontrollü normal hayata devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın da içerisinde bulunduğu bölgede vaka sayılarının hızla yükseldiğini dile getiren Karaloğlu, “Bölgemizde maalesef hala vaka sayılarımız, hastanede tedavi gören hemşerilerimizin sayısı yüksek ve hala yoğun bakımdaki hasta sayılarımız, entübe olan hastalarımız var. Rabbim bütün hastalarımıza şifa versin. Ama bu kontrollü normal hayattı yanlış anlayan, yanlış değerlendiren hemşerilerimiz de var. Bugün bu ödül töreni münasebetiyle buradan tekrar hemşerilerimizi sevgili Diyarbakırlıları uyarmak istiyorum. Tehlike geçmiş değil, tehlike devam ediyor. Kontrollü hayata devam etmemiz lazım.” diye belirtti.

“Kurban Bayramı, birbirimizin arasındaki muhabbeti ve sevgiyi çoğaltsın”

Kurban Bayramı münasebetiyle tebrik mesajını da ileten Karaloğlu, “Ben bu vesileyle hepinizin Kurban Bayramı'nı ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah Kurban Bayramı’nda kurban kelimesinin manasına da uygun olarak kurbanlarımız hem bizi Rabbimize yaklaştırsın hem kurban ve Kurban Bayramı bizi birbirimize yaklaştırsın, birbirimizin arasındaki muhabbeti ve sevgiyi çoğaltsın.” dedi.

Konuşmasından sonra dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim eden Karaloğlu, yarışmada 20 yaş altı kategoride dereceye giren 1,2 ve 3’üncülere diz üstü (laptop) bilgisayar, 4 ile 10’uncu olanlara tablet; 65 yaş üstü kategoride ise birinciye tam, 2 ve 5’inci olanlara yarım, 6 ile 10’uncu olup dereceye girenlere ise çeyrek altın armağan etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yarışmaya katılan herkese kitap hediye etti.

İLKHA


Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’ndan salgın uyarısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.