Diyarbakır Valisi, Kırklar Dağını imara açanlarla yargı yoluna gidileceğini söyledi

Diyarbakır Valisi, Kırklar Dağını imara açanlarla yargı yoluna gidileceğini söyledi

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, Kırklar Dağının imara açılarak üzerine inşa edilen binaların mahkeme kararıyla yıkılması sonucu oluşan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik verilen tazminatların yargı yoluyla sorumlulardan rücu edileceğini belirtti.

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesince “Kırklar Dağı’nın Düzü, Uçurtma Şenlendirdi Bizi” sloganıyla Kırklar Dağından düzenlenen uçurtma şenliğine katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Karaloğlu, Diyarbakır’ın doğal güzelliklerinden biri olan ve Kırklar Dağı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Şenliğin düzenlendiği alan olan Kırklar Dağının türkülere, efsanelere konu olan Diyarbakır’ın en güzel ve müstesna alanlarından birisi olduğunu ifade eden Karaloğlu, bu değerli alana tarım arazisi olmasına rağmen dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi tarafından imar verildiğini ve doğal güzelliğiyle öne çıkan bu alana şehrin görüntüsünü bozan, kültürel ve tarihi alanları gölgeleyen ve Kırklar Dağının görselliğini kirleten çok katlı beton yapılar yapıldığını söyledi.

Daha sonra mahkemenin bu yapılaşmaya dönük imarı iptal ettiğini dile getiren Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Kırklar Dağının o çirkin görüntüden kurtarıldığını ifade etti.

“100 milyon TL’yi ödemek zorundalar ve biz bunun hukuki mücadelesini vereceğiz”

Ancak, iyi niyetiyle o yapılan projeden vatandaşların daire satın aldığını ve yıkımdan kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi için bu vatandaşların mahkemeye başvurduklarını söyleyen Karaloğlu, mahkemenin Büyükşehir Belediyesini bu vatandaşlara tazminata mahkûm edildiğinden bahsetti.

Mahkemece belirlenen tazminat tutarının 100 Milyon TL olduğunun altını çizen Karaloğlu, “Ama şundan Diyarbakırlı vatandaşlarımız emin olsun. O 100 Milyon TL'yi, hatayı yapanı, kararın altında imzası olanı, Belediye Başkanı ve meclis üyelerinden fitil fitil getirmezsem ben burada valilik yapmam. Yanlış yapan bedelini ödemek zorunda. Bu şehrin en güzel tarım alanını, tarihi mekanını imara açanlar ve o kararın altına imza koyanlar o 100 milyon TL’yi ödemek zorundalar ve biz bunun hukuki mücadelesini vereceğiz.” diyerek, mahkemece tayin edilen tazminatın sorumlulardan rücu edilmesine yönelik yargı yoluna gidileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.