Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kadın Girişimciler Kooperatifinin açılışını yaptı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kadın Girişimciler Kooperatifinin açılışını yaptı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kayapınar ilçesinde “Kayapınar Kadın Girişimciler Kooperatifi"nin açılışını yaptı.

Vali Münir Karaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kayapınar ilçesinde, çeşitli meslek kurslarına yönelik eğitimler verilen,  ‘Kayapınar Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin açılışını yaptı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla ilk olarak Türk-İş tarafından gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Hayati İnanç'la Hasbihal" programına katıldı.

Programın ardından Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, ‘Kayapınar Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta bir konuşma yapan Karaloğlu, bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirtti.

Günün anlamına uygun olarak kadın kooperatifinin açılışını yaptıklarını ifade eden Karaloğlu, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla kadınları üretim içerisinde tutarak kadınlara daha fazla istihdam imkanı yaratma gayretinde olduklarını dile getirdi.

Karaloğlu, "Bu bağlamda son altı ayda Diyarbakır'da 12 yeni kadın kooperatifi kuruldu. 2 tane daha vardı. Şu an da 12 ilçemizde 14 üreten kadın kooperatifimiz var. Hedefimiz her ilçede mutlaka bir tane olması." dedi.

Konuşmasında, 5 kadın kooperatifinin geçen dönem Ticaret Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazandığını belirten Karaloğlu, amaçlarının, alınan hibeleri, kazanca dönüştürülmesi ve kadınların gelirinin arttırılması için kullanılması olduğunu söyledi.

Kadınları hayat ağaçları, baş taçları olarak gördüklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, konuşmasını "Bugün farkındalık yaratma, meseleleri konuşma, geleceğe dönük hedefler belirleme günü. Dünyanın her yerinde maalesef kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri ciddi bir problem. Akşamları televizyonda haberleri izleyemez hale geldik. Erkek olarak utanıyoruz ama hedefimiz bu ayıptan hem ülkemizi hem insanlığı bir şekilde kurtarmak. Bunun içinde mücadele etmeye yeni doğan çocuktan ölünceye kadar eğitimle bu problemi çözmek için mücadele edeceğiz." diyerek tamamladı.

Açılışı yapılan kooperatifte, kadınlara yönelik çini, filografi, deri çanta,  hat, tel kırma, ahşap rölyef ve resim, aşçılık, okuma-yazma, dikiş, Kuran-ı Kerim, gümüş ile müzik atölyesi gibi kurslar yer alırken günlük 500 kadın bu kurslardan yararlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.