Diyarbakır Yenişehir'de gençlere yeni mekan

Diyarbakır Yenişehir'de gençlere yeni mekan

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan V. Murat Beşikci ilçede hizmete açtığı mekanlarla sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara devam ediyor.

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan V. Murat Beşikci ilçede hizmete açtığı mekanlarla sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara devam ediyor.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Covid19 tedbirleri ve sosyal mesafeyi koruyarak gençlerin biraya araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı ve sınavlara hazırlanabileceği yeni bir alan oluşturdu.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde pandemi sürecinde öğrencilerin eğitim-öğretimden uzak kalmaması için ilçede EBA Destek Merkezleri  kurarak öğrencilerin internet, tablet ve televizyon erişimi sağlayan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci bu kez öğrencilerin sınavlara hazırlanması için içesinde sosyal alanlarında yer aldığı gençlik merkezini faaliyete geçirdi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Aliye İzzet Begoviç Gençlik Merkezi, ferah-modern dekorasyonu ve çalışma ortamıyla gençlere çağdaş bir etkinlik ortamı sunuyor. Dört kattan oluşan Gençlik merkezinin son iki katı Kütüphane, dinlenme ve  eğlenme alanı olarak tasarlandı.

İçerisinde kütüphane ve sosyal alanların yer aldığı gençlik merkeziyle Yenişehirli gençler, kendilerine uygun tasarlanan bu merkezde aktif bir şekilde zaman geçirebileceklerini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Aliye İzzet Begoviç gençlik merkezimiz 4 kattan oluşup son iki katı Kütüphane ve dinlenme, eğlenme alanı olarak tasarlandı. 110 kişilik kütüphanemizde öğrencilerimizin sınavlara hazırlanabileceği 600 farklı kaynak kitabımız bulunmaktadır. Ayrıca gençlik merkezimizin teras katında ise gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sosyalleşmelerini sağlamaya yönelik her türlü aktivite yapmaları için  playstation ,masa tenisi, kitap okuma köşesi ve yazlık teras balkonu da bulunmaktadır.

BÖLGENİN İLK DİJİTAL KÜTÜPHANESİNİDE AÇTIK

Yenişehir Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak Eğitim ve Öğretime oldukça önem verdiklerinide anlatan Başkan Beşikci,Yenişehir ilçemizde gençlik merkezimizin yanı sıra bölgemizin ilk dijital kütüphanesini açtık. Gençlerimiz bu merkezlerimizde elektronik kitap okuyucuları ile daha önceden yüklenmiş soru bankalarınıdaki testleri elektronik çözecek, kitabını okuyacak. 100’lerce binlerce kitap alıp kağıt israfı yapacağımıza bir elektronik kitap okuyucu ve bir elektronik kalem ile yazıp çizip kapattığında hepsi sıfırlanacak. Bu mekânlarımızda aynı zamanda öğrencilerimize ücretsiz çay, kahve, pasta ve kurabiye gibi ikramlarımızda yapılmaktadır."

1 YILDA 6 MEKAN

Kadınlara, Gençlere, Engellilere ve Yaşlılarımıza  yönelik hizmet sağlamak amacıyla 2020 yılında ilçemize yeni 6 mekan kazandırdık.Engelsiz Yaşam Merkezi’ni, Rızvanağa Parkı içerisine yaşlılara özel dizayn edilen ve içerisinde sağlık kabini, berber ve kafeterya bulunan İkinciBahar Millet Kıraathanesi’ni, Kadınlara yönelik Hanımevi Millet Kıraathanesi’ni ve gençlere yönelik 3 farklı alanda ve farklı konseptlerde dizayn edilen içerisinde oyun ve dinlenme alanları, kütüphane, bilgisayarlar, e-kitaplar ve etüt salonları bulunan İlkBahar Millet Kıraathanesi’ni tamamladık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız." dedi.

Başkan Beşikci son olarak, 2021 dönemi içinde de birbirinden farklı ve toplumun tüm kesimlerine hitap eden projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler