Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu hanımefendi yetimlere kol kanat geriyor.

Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu hanımefendi tarafından daha önce Van, Bursa ve Antalya’da da uygulanan ve yetim ailelerin ihtiyaçlarının tespiti, giderilmesi ile takiplerinin hedeflendiği proje “Diyarbakır Yetimlerine Sahip Çıkıyor” sloganıyla Diyarbakır’da da hayata geçirildi.

Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Proje kapsamında daha önce farklı ailelere ziyarette bulunan Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu dün de Bağlar ilçesinde ikamet eden bir aileye ziyaret gerçekleştirdi.

Çocuklarla Oyun Oynadı

Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Ziyaretlerinde, geçtiğimiz Kasım ayında eşini kaybeden 3 çocuk annesi Ş. K. ve çocuklarla sohbet eden Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, çocuklarla, yüzlerini güldürecek ve vakitlerini kaliteli geçirmesini sağlayacak oyunlar oynarken, anneden de ailenin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, yeni doğan Nisanur bebeğe de altın takarak iyi dileklerde bulundu.

Son dönemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın çalışmaları kapsamında, Sevim Karaloğlu hanımefendi tarafından 16 Temmuz 2020 tarihinde yapılan toplantı ile çalışmalarına başlanan proje, birçok kurum ve kuruluşun işbirliği ile yürütülüyor.

Diyarbakır yetimlerine sahip çıkıyor

Ayrıca, projede yoksulluk ve eğitimsizliğin ortadan kaldırılması, önleyici çalışmalarla suç işleme ve suça yönelme oranlarının düşürülmesi, aile bağlarının güçlendirilmesi, yetim çocuklara eğitim hayatları boyunca destek olunarak yardımlaşmanın ve iyiliğin çoğaltılması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.