Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İHL öğrencileri Arakan yararına kermes düzenledi

Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İHL öğrencileri Arakan yararına kermes düzenledi

​Diyarbakır’da Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Arakanlı mazlumlar yararına kermes düzenledi.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist çetelerin Müslümanlara yönelik katliamlarından kaçıp Bangladeş’e sığınan mazlumlar için Diyarbakır’da İmam Hatip Lisesi öğrencileri kermes düzenledi.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Aile Birliği öncülüğünde Arakanlı mazlumlar yararına kermes düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen kermese öğrenci ve öğretmenlerden büyük destek geldi. Kantinden alışveriş yapmayan öğrenciler, kermesten yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.

Düzenlemiş oldukları kermes hakkında açıklamalarda bulunan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ağaçtutan, kermes ile elde edilen paranın Yetimler Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyası ile Bangaladeş’te bulunan Arakanlı mazlumlara ulaştırılacağını belirtti.

Kermes için hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin desteğini gördüklerini ifade eden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ağaçtutan, aynı duyarlılığın toplumun herk kesiminde gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Arakan’da yaşanan vahşeti medya yoluyla öğrendiklerini dile getiren Ağaçtutan, “Arakan’daki durum üzerine Okul Aile Birliği olarak bir toplantı düzenledik. Toplantının ardından böyle bir kermes yapma kararı aldık. Ardından kermesi düzenlemek için okul müdürüne başvurduk, sağ olsun kendisi izin verdi. Daha sonra çalışmalarımızı başlattık. Okulda sınıfların hepsini gezerek kermesin duyurusunu yaptıktan sonra bugün kermesimizi düzenledik.” dedi.

Kermesle elde ettikleri parayı Yetimler Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla Bangaladeş’te bulunan Arakanlı mazlumlara ulaştırılacağını söyleyen Ağaçtutan sözlerine şöyle devam etti:

“Biz Arakan’da vahşi Myammar ordusun yaptığı katliamı, zulmü görerek bu kermesi düzenledik. Bu kermesten elde edilen yardımları bir öğrenci velisi ya da bir dernek tarafından Bangladeş’te bulunan Arakanlılara ulaştırmayı düşündük. Burada özellikle bu işi yapan Yetimler Vakfı var. Yardımların ulaştırılması için onlarla irtibata geçtik. Onlar verilen yardım miktarını ulaştıracaklarını, hatta yardım verildiğinde fotoğrafının çekilip bize gönderileceğini söylediler. Bu şekilde biz de kermeste elde edilen geliri Yetimler Vakfı aracılığıyla oradaki mazlumlara ulaştırmayı düşünüyoruz. Oradan bize gelen fotoğrafları da herkesin yardımlarımızın ulaştığını görmesi için okulumuzun internet sitesinde yayınlayacağız. Böyle bir kermesi ilk olarak bu okulda yaptık. İsteriz ki bütün okullarda da böyle kermesler olsun. Tabi sadece Arakan için değil, mesela Irak Kürdistan’ında, ondan sonra İran’da olsun bir deprem meydana geldi. Orada da şu anda böyle mağdur duruma düşen kardeşlerimiz var, onlar içinde kampanyalar yapılabilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler