Diyarbakır'da 11 yeni körüklü otobüs hizmete alındı

Diyarbakır'da 11 yeni körüklü otobüs hizmete alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada etkin, verimli ve konforlu ulaşım hizmetinin vatandaşlara sunulması amacıyla alımı yapılan 11 otobüsü düzenlenen törenle hizmete aldı.

Büyükşehir Belediyesi Doğalgazlı Otobüs dolum tesisinde yapılan programda konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır’a güzel bir hizmeti daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi, Valilik olarak vatandaşlarımızın huzur güvenliğinin yanında onların hayatlarını kolaylaştıracak, refah seviyesini artıracak her türlü tedbiri almaya, gerekli yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Her sektörde ilimizin gelişmesi, kalkınması, ilerlemesi için tüm arkadaşlarımızla beraber bu gayreti sarf ediyoruz. Bunlardan bir tanesi tabii ki ulaşım hizmeti. Her sektörde hizmetlerimiz hızla devam ediyor. İşte bu sektörlerden bir tanesi de hepinizin malumu olmak üzere ulaşım sektörü. Ulaşım sektöründe de ilimiz genelinde çok önemli hizmetlere imza atıyoruz.”

2022 yılında ulaşım sektöründe vatandaşların güvenli şekilde yolculuk sağlamaları, trafikte güvenle hareket etmeleri için yollarla ilgili çok ciddi çalışmaları gerçekleştirdiklerini anımsatan Vali Su, 1800 kilometre asfalt yolu hizmetine sunduklarını bunun yanında stabilize yol ve kilit parke çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Vali Su, yolları güzelleştirip düzeltirken aynı zamanda trafik levha işaretleri, yaya geçidi ile ilgili işaretlemeler, kasisler, diğer trafik işaretlemelerini de gerçekleştirdiklerini aktardı.

Vali Su, şunları dile getirdi: “Bir taraftan da yine taşımayla ilgili de önemli ciddi çalışmaları gerçekleştirdik. Taşıma ile ilgili yani trafikte vatandaşlarımızın daha konforlu, seri, güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak, iş yerinden evlerine, evlerinden, iş yerlerine veya ihtiyaç duyduğu bir başka yere gitmeleri konusunda toplu taşıma ile ilgili de çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bu meyanda bugün 11 yeni otobüsümüzü hizmete alıyoruz. Bu otobüslerimiz bir otobüsümüzle 117 ayakta, 36 oturan olmak üzere 153 yolcuyu taşıyan biliyoruz. Bir seferde bu otobüslerimizde 1683 vatandaşımızı taşımış olacağız.”

Ulaşımda birçok kolaylığı hayata geçirdiklerini belirten Vali Su, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehir içinde çalışan 300 adet yolcu minibüsüne 5100 koltuk kapasiteli 100 adet daha ilave yaparak alternatif toplu taşıma hizmetini de gerçekleştirdik. Böylece ilimizde tek seferde 3383 kişi taşınabilecek şekilde kapasiteyi artırmış olduk. Yeni otobüslerimiz son derece konforlu her bir otobüsümüz yolcunun resmini gösterme, sesli, anons, yolcu bilgilendirme, ekran desteği, qr kod okuma, temassız biniş ve kredi kartı veya abonman kartı ile biniş gibi kolaylıklar da sağlayacak. Ayrıca bu yıl dünden itibaren abonman kart sistemine de başladık. Abonman kart sistemiyle de vatandaşlarımız, otobüslerimizden istifade edebilecek. 120 biniş 120 lira.”

Yolcu kapasitesi 164 bin 683’e yükseldi

Eski araçlarda da yenileme çalışmaları yaptıklarını aktaran Vali Su, şunları ifade etti: “189 eski toplu taşıma aracımızda bulunan eski tip sürücü kontrol panellerini yeni neslin sürücü kontrol panelleriyle değiştiriyoruz. Halihazırda 34 aracımız yeni nesil sisteme kavuşturulmuş durumda. 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2223 toplu taşıma aracımız yeni sisteme kavuşmuş olacak. Böylelikle Büyükşehir Belediye ve özel halk otobüslerinin ortalama 163 bin olan yolcu taşıma kapasitesi yeni otobüslerimizle beraber 164 bin 683’e yükselmiştir.”

Vali Su, ulaşım filosuna katılan yeni araçların ilk etapta merkez Kayapınar ilçede 2 hat, Sur’da bir hat, Bismil’de 2 hat, Dicle’de bir hat olmak üzere grup yolu üzerinde bulunan 45 kırsal mahalle sakinlerinin taşınacağı 6 yeni güzergah açmayı planladıklarını anlattı.

Vali Su, şunları dile getirdi: “Yeni hatlarımızda birlikte günlük toplu taşıma kapasitemiz 180 bine ulaşacak. Hedefimiz hep daha iyisini yapmak, vatandaşlarımızı daha iyi, güzel, konforlu, güvenli seyahat etmelerini sağlamak. Bu amaçla bugün bu otobüslerimiz geldi, ama yeni 10 otobüsümüzün daha parasını verdik, İnşallah onlar da gelecek bu ulaşım filomuzun içine katacağız.”

Kentte ulaşımla ilgili konuları çözüme kavuşturduklarını belirten Vali Su, şunları aktardı: “İlimizde taksi plakaları ile ilgili sorunları çözdük. Vatandaşlarımız o konudaki ihtiyaçlarını giderdik. O sorunu da böylelikle çözülmüş oldu. Yani ulaşımda “M” plaka “S” plaka “T” plakalarla ilgili çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz. Böylelikle ilimizde ulaşımla ilgili vatandaşlarımızın karşılaşabileceği sorunların hepsine çözüm noktasında hızla hareket ediyoruz. Her birini teker teker Allah'ın izniyle çözüme kavuşturuyoruz.”

Vatandaşa en iyi hizmeti sunmanın gayretinde olduklarını vurgulayan Vali Su, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşımıza hizmet için buradayız. Herbirimiz Belediyemiz, Valiliğimiz, Ben başta İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak tüm kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, vekillerimiz ile beraber vatandaşımızın hizmetinde olmaya devam edecek. Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru, rahatı, güveni, sağlığı, afiyeti için bütün kurumlarımızla beraber vatandaşlarımızın bu konudaki daha iyiye daha güzele kavuşması yönündeki çalışmalarımız hızla devam edecek. Ben bu vesileyle bugün hizmete sokacağız bu 11 otobüsün de ilimize, ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmanın ardından Vali Su ve beraberindekiler otobüsleri inceledi, teknik personelden bilgi aldı.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, daire başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.