Diyarbakır’da 13 caddenin açılışı Ersin Tatar Parkı’nda yapıldı

Diyarbakır’da 13 caddenin açılışı Ersin Tatar Parkı’nda yapıldı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 22,5 kilometre sıcak asfalttan oluşan 13 caddenin açılışı yapıldı.

Ersin Tatar Parkı’nda gerçekleştirilen açılış törenine katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır’da da her alanda kamu hizmetlerinin son sürat devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlarda büyük yatırımları hayata geçirdiğine dikkat çeken Vali Su, “Büyükşehir Belediyesi olarak 22,2 kilometre sıcak asfalt gerçekleştirdik. İlimizde 70 kilometreden fazla sıcak karışımlı bütümlü asfaltı yaptık, bitirdik. İlimiz genelinde 2022-2023 programı çerçevesinde 2 bin 400 kilometre sathi kaplama asfalt yapıyoruz. Bu sene Allah izin verirse bin 500 kilometresini bitirmiş olacağız.” dedi.

Öğrencilere yönelik birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Vali Su, şunları aktardı:

“Sadece şu yaz tatilinde 22 bin yavrumuzu Büyükşehir Belediyesi olarak sporla buluşturduk. Yüzme öğrettik. Basketbol, voleybol, atletizm gibi sporun her dalında çocuklarımıza hizmet verdik. 10 bin yavrumuza bilgi evlerimizde, akademi liselerimizde üniversiteye, liselere hazırlanma ve eksik olan derslerini tamamlama yönünde kurslar verdik. Yaklaşık 70 bin civarında çocuğumuzu bu yaz tatilinde camilerimizde Kur'an-ı Kerim ile buluşturduk. Elazığ’da kampımız var. Orada da her hafta 120 çocuğumuzu kampa aldık. Onlara yüzme ve birçok aktiviteleri gerçekleştirdik.”

Program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.