Diyarbakır'da 15 Temmuz gecesi sala okuyan imam bıçaklı saldırıya uğradı

Diyarbakır'da 15 Temmuz gecesi sala okuyan imam bıçaklı saldırıya uğradı

Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde sala okuyan bir imam, tesbihat esnasında bıçaklı saldırıya uğradı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 15 Temmuz gecesi sala okuyan cami imamı, tesbihat sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan imam, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Dokuz Çeltik Mahallesi'nde bulunan Kanal Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı ile camide sala okuyan Osman Deniz adlı imam, akşam namazının ardından yaptığı tesbihat sırasında bıçaklı saldırıya uğradı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan Deniz, ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren imamın hayati tehlikesi devam ediyor.

Polis tarafından gözaltına alınan saldırganın emniyetteki işlemleri sürüyor.

İmamın olmaması nedeniyle ibadete kapalı olan caminin cemaati yaşananları anlattı.

Cami cemaatinden Mehmet Hüseyin Yücedağ, 25 yıldır aynı camide görev yapan imamın kimseye bir zararının olmadığını söyledi.

Saldırganın namaz kılmak için geldiği görünümü vererek imama defalarca bıçak darbesi vurduğunu ifade eden Yücedağ, imamın yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi.

Olay yaşanmadan önce cami imamı ile beraber akşam namazını eda ettiklerini dile getiren Yücedağ, "Cami hocamız 25 yıldır bu camide görev yapıyor. Biz dün hocayla beraber namaz kıldık, tesbihat yapıyorduk. Tesbihatta bir genç camiden içeri girdi. Onun namaz kılacağını düşündüm. Genç bizim safımızda oturdu. Ardından birden eğildi, ben o zaman onun hocaya bir şey soracağını düşündüm. O sırada pantolonundan bıçağı çıkararak hocanın göğsüne sapladı. Ondan sonra üst üste bıçak saplamaya devam etti. Biz de o anda panikledik ve ne olduğunu anlamadık. Saldırgan kaçınca peşine verdik. Caddenin karşı tarafına kaçtı. O sırada kahvehanede oturanlara onu yakalamasını söyledik. Ardından kim olduğu tespit ettik." dedi.

"Hocamız şimdiye kadar hiç kimseyle tartışmamış"

Deniz'in şu ana kadar hiç kimseyle tartışmadığını sözlerine ekleyen Yücedağ, "Evimden arabayı alıp, hocanın durumunu öğrenmek için gittim. O sırada saldırgan genç karşıma geldi. Ben de onu alıp camide incelemelerde bulunan polise teslim ettim. Polis onu gözaltına aldı. Ardından ben hocanın durumunu sormak için hastaneye gittim. Oradan da karakola gidip ifade verdim. Cami hocamız 25 yıldır burada görev yapıyor. Hocamız şimdiye kadar hiç kimse ile de tartışmamış. Herhangi bir siyasi partiye de yakınlığı yok. Sadece 15 Temmuz gecesi sala okumuş. Bu sala nedeniyle bıçaklandığını düşünüyoruz. Şu anda hocamız yoğun bakımdadır." şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler