Diyarbakır’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Diyarbakır’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Diyarbakır'da ”2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayapınar Belediyesi tarafından ”2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle ortaklaşa bir etkinlikler düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak Kayapınar Nikâh Salonu önünde bir araya gelen otizm engelli çocuklar ve yakınları Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi Göktaş ve Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari öncülüğünde ‘Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Atıyoruz’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

Katılımcılar, “Hasta değil farklıyız, Otizme mavi ışık yak ve otizm bir engel değil farklılıktır” sloganları eşliğinde Kayapınar Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar yürüdüler.

Kayapınar Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın eşi Hatice Kılıç, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sevgi Göktaş ve Naif Keleş, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kayapınar RAM Müdürü Erkan Üçkardeş, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kendilerine emanet edilen otizmli çocuklara hizmet ederken öncellikle empati yaparak, onlara bir anne-baba, kardeş-abla olacak şekilde düşünerek yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Otostik çocuklara daha gayretli, daha sevecen, daha merhametli ve şefkatli davranılması gerektiğini belirten Aslan, “Elbette ki özel rehabilitasyon merkezlerimiz kar amaçlı kurulmuş olabilirler. Ama ben inanıyorum ki bütün rehabilitasyon merkezlerimiz bu hassasiyet içerisinde çalışıyorlar ve çalışmaya da devam edeceklerdir. Zaman zaman rehabilitasyon merkezlerine gittiğimde, bizzat çocuklarla ilgilendiğimde gerçekten çok farklı çocuklar olduğunu fark edebiliyorum. Anne-babalar şimdi onları uzaktan sevmek, uzaktan tanımaya çalışmak kolay diyebilirler. Ama onların anne-babası olmak, onlarla birlikte yaşamayı bizlere anlatın diyebilirler. Sevgili anne-babalar; işte bu çocuklar bizim cennetimiz olmaya yeterlidir. Bunlara göstermiş olduğumuz sabır ve gayretle cenneti hak edebiliriz. Bu çocuklar anne-baba ve eğitmenler olarak bizim ya cennetimiz ya da felaketimiz olacaklardır. Bu çocuklarımıza ne kadar gayretli ve güzel bir eğitim verirsek bizler görevimizi o kadar güzel yerine getirmiş oluruz. Biz eğitimciler olarak verdiğimiz eğitimlerle onların hayatlarını değiştirebiliriz. Biz bu konuda elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bizi bu güzel çocuklarımızla buluşturan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Programda konuşan Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir ise “ 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yapılan tüm etkinliklerin maksadı bir farkındalık yaratmaktır. Gördüğümüz kadarıyla maksat da hâsılolmuştur. Otizm bir hastalık veya bir engel değil, bir farkındalıktır. Önemli olan bu farkındalığı bütün ülkeye anlatabilmektir. Bu etkinlikte emeği geçen Milli Eğitim camiasına ve Kayapınar Kaymakamlığına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, otizmli çocuklara hamburger dağıtımı ve yüz boyama etkinliklerinin ardından son buldu.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler