Diyarbakır'da 24 derslikli okulun yapımı için protokol imzalandı

Diyarbakır'da 24 derslikli okulun yapımı için protokol imzalandı

Diyarbakır'da hayırseverler tarafından okul yaptırılmaya devam ederken, son olarak bugün valilik ile bir hayırsever arasında 24 derslikli okul için protokol imzalandı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir hayırseverle imzalanan okul protokolünün ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez Yenişehir ilçesine yapılacak olan başka bir okul için hayırsever Fatma Gönül Özsoy adına Perran Toksöz ile protokol imzaladı.

Diyarbakır'da birçok okul ve kütüphane için yapılan protokollere bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da ikamet eden ve aslen Diyarbakırlı olan hayırsever Fatma Gönül Özsoy tarafından Yenişehir ilçesi Üçkuyu mahallesine 24 derslikli bir ortaokul yaptırılacak.

Yaklaşık 9 bin 785 metrekare alan üzerine yaptırılacak ortaokula, hayırsever Fatma Gönül Özsoy'un babası eski Diyarbakır Milletvekili Osman Ocak Nakiboğlu'nun ismi verilecek.

Hayırsever Özsoy yerine yeğeni Perran Toksöz'ün katıldığı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ın da yer aldığı protokol imza töreninde Karaloğlu, hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Eğitimin Diyarbakır için çok önemli olduğunu söyleyen Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamu bütçesi eliyle, TOKİ tarafından yık-yap şeklinde depreme dayanıksız okulların yapımı projesi kapsamında ayrıca hayırseverlerin katkısıyla eğitime dönük altyapı ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Karaloğlu, Fatma Gönül Özsoy tarafından yaptırılacak ortaokulu 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirme arzusunda olduklarını ifade etti.

Diyarbakırlı hayırseverlere daha önce yaptığı çağrısını yineleyen Karaloğlu, "Diyarbakır'da genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusu avantaja çevirmenin yolu iyi eğitmekten geçiyor. İyi eğitim için eğitim kurumlarına ihtiyacımız var. Onun için Diyarbakır'da hayırseverlerimizin bu seferberliğe katkı vermesini bekliyoruz." dedi.

Yalnızca Diyarbakır’da yaşayanların değil Diyarbakır dışında yaşayan Diyarbakırlı hayırseverlerin de eğitim seferberliğine katkı sunmasını isteyen Karaloğlu, yapılan protokol ile hayırsever Özsoy’un babası Osman Ocak Nakiboğlu’nun adının da Diyarbakır'da yaşayacağını dile getirdi.

Özsoy adına protokolü imzalayan Toksöz ise, "İnşallah bugün başlangıcı yapacağız. En kısa zamanda, okulun en güzel şekilde bitirilip Milli Eğitime bir okul kazandırılmasının gururunu yaşayacağız ailece. Hepimiz için hayırlı olsun." şeklinde konuştu.


Diyarbakır'da 24 derslikli okulun yapımı için protokol imzalandı

Diyarbakır'da 24 derslikli okulun yapımı için protokol imzalandı

Diyarbakır'da 24 derslikli okulun yapımı için protokol imzalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.