Diyarbakır’da 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır’da 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde ikinci bir duyuruya kadar bugün saat 00.03’ten itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK’lilere ve kullandıkları sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen köyler ise şöyle paylaşıldı: “Kocaköy İlçesine bağlı olan; Gözebaşı, Gökçe,  Boyunlu köyleri. Hazro İlçesine bağlı olan; Çitlibahçe köyü. Lice İlçesine bağlı olan; Örtülü, Erginköy, Kıralan, Dernek, Yamaçlı, Akçabudak, Kılıçlı, Yorulmaz, Yalımlı, Baharlar, Hedik, Bayırlı, Saydamlı, Bağlan, Serince, Yalaza, Ortaç, Kayacık, Uçarı, Esenler, Ziyaret, Dolunay, Çavundur, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Arıklı, Ulucak, Güldiken, Yaprakköy, Tuzlaköy, Damar, Sığınak, Budak ve Kabakaya köyleri.”

Açıklamanın devamında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Haziran 2016 Perşembe günü saat: 03.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma ve bu bölgelere giriş çıkışlar yasaklandığı, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacağı kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler