Diyarbakır'da 4 PKK'li öldürüldü

Diyarbakır'da 4 PKK'li öldürüldü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan baskınlarda, 4 PKK'li öldürüldü, bir asker ise çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Dicle ilçesi Kurşunlu ve Görüsedağı Tepe bölgesinde PKK'ye yönelik yapılan baskınlarda 4 PKK'li öldürüldü. Askerler ile PKK'lier arasında çıkan çatışmada ise bir asker hayatını kaybetti. Yapılan baskınlarda ayrıca çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Dicle ilçesinde Bürüks  olarak adlandırılan bölge içerisinde dağlık ve ormanlık alanda  PKK'ye ait  sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini ve malzemeleri ele geçirmek, inşa edilen yapıları yıkmak maksadıyla, Dicle kuzeyi,  Kurşunlu - Kırkpınar–Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede, 5-7 Kasım 2015 tarihleri arasında operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen baskınlarda;  4 PKK'li  öldürüldü, çıkan çatışmada bir asker ise yaralandı.  Yaralı asker kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Baskınlarda,  bir adet Biksi Makineli Tüfek, bir adet M.-16 Piyade Tüfeği, 3 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği,  patlayıcı için hazırlanmış 37 adet tüp, bir adet C-3 ve el yapımı patlayıcılar ele geçirildi.

Baskınlar  kapsamında, Dicle Kurşunlu bölgesinde bulunan ve PKK'lilere ait mezarlık bölgesinde yapılmış tek katlı 7 yapı ve eklentileri ve 3 adet konteynır yıkıldı. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.