Diyarbakır'da 469 bin öğrenci ders başı yaptı

Diyarbakır'da 469 bin öğrenci ders başı yaptı

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da yüzbinlerce öğrenci ders başı yaptı.

Son ders zilinin 16 Haziran’da çaldığı okullarda 86 günlük tatilden sonra Diyarbakır'da 469 bin öğrenci yaklaşık 23 öğretmeniyle 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, ziyaret ettiği merkez Kayapınar ilçesinde Mezopotamya İlkokulunda öğretmenlerle buluştu.

Okulun öğretmenler odasında eğitimcilerle yaptığı görüşmenin ardından sınıfları gezen Vali Su, öğrencilere hediyeler verdi.

Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Su, "Tüm ülkemizde olduğu gibi Diyarbakır ilimizde de 2023-2024 eğitim öğretim yılını başlatmış bulunuyoruz. İlimiz genelinde bin 784 okulumuzda 469 bin 52 öğrencimiz ve 22 bin 641 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetine başladık. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Vali Su, "Eğitim öğretim dediğimiz zaman 3 ayaklı bir şey aklımıza gelir. Bir taraftan öğretmenlerimiz diğer taraftan öğrencilerimiz ve öteki taraftan velilerimiz var. İdarecilerimiz, bu üç muhatapla diyaloglar halinde en güzel şekilde eğitim öğretimi sunmak için gayret sarf etmiş olacaklar. Eğitim öğretimle ilgili ilimiz genelinde hem okulların fiziki durumları hem güvenlik-asayiş, servis ve kantinler yönünden her tür tedbiri aldık. İnşallah bunların denetim ve kontrollerini de yıl içerisinde devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.