Diyarbakır'da 6 Şubat depremi farklı etkinlik ve programlarla yad ediliyor

Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen 6 Şubat depreminden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır'da; camilerde selaların okunması, film gösterimi, Afet ve acil durum merkezinde gerçekleştirilen toplantı ve programlarla deprem tekrar hatıralara işlen

Gece 4.00'de afet ve acil durum yönetim merkezinde gerçekleştirilen toplantıyla başlayan 6 Şubat günü, depreminin gerçekleştiği saat 4.17'de kentin tüm camilerinde selalar okunmasıyla devam etti.

AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan 6 Şubat kısa film gösteriminden sonra tarihi Ulu Camiinde kılınan sabah namazı akabinde depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okundu.

Merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığında kabir ziyaretleri gerçekleştirilirken okullarda deprem anı ve tahliye uygulaması tatbikatı yapıldı.

Pazar günü itibariyle kentteki bazı AVM ve Dicle Üniversitesi yerleşkesinde kurulan afetlere ilişkin bilgilendirme stantları depremin yıldönümü olan bugünde ziyaretçilerini ağırladı.

Stantlarda bulundurulan ekipman ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılırken arama-kurtarma faaliyetlerinde karelenen fotolar sergilendi.

Devam eden programlar kapsamında yatsı namazında Selahaddin Eyyubi Camiinde idrak edilecek Miraç Kandili'yle beraber depremde hayatını kaybedenler için dua ve mevlit okunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.