Diyarbakır'da 864 kilogram esrar ve 2 milyonu aşkın kök esrar bitkisi ele geçirildi

Diyarbakır'da 864 kilogram esrar ve 2 milyonu aşkın kök esrar bitkisi ele geçirildi

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 864 kilogram esrar maddesi, 2 milyon 64 bin 40 kök esrar bitkisi ele geçirilirken yakalanan 10 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'da PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak amacıyla Lice ilçesinde operasyon düzenlendi.

Lice ilçesi Akçabudak Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 337 kilogram toz esrar maddesi ve 475 kilogram kubar esrar maddesi olmak üzere toplam 812 kilogram esrar maddesi, 2 milyon 33 bin 800 kök kenevir bitkisi ve 30 bin 240 kök skunk bitkisi olmak üzere toplamda 2 milyon 64 bin 40 kök esrar bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca 4 evde yapılan aramada 42 kilogram kubar esrar, 10,8 kilogram toz esrar, 15 kök kenevir bitkisinin ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan 10 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin muhafaza altına alınırken kenevir ve skunk bitkilerinden bir kök numune alınmasına müteakip yerinde imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum