Diyarbakır’da aşırı yağış elektrik direklerini devirdi

Diyarbakır’da aşırı yağış elektrik direklerini devirdi

Diyarbakır’da dünden bu yana devam eden ve sabaha karşı şiddetini artıran yağmur yağışı, 3 direğin devrilmesine neden oldu.

Aşırı yağış nedeniyle Diclekent ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki yol üzerinde bulunan elektrik direklerinin altındaki toprak, yağmur suyu nedeniyle boşaldı. Boşalma nedeniyle 3 elektrik direği devrilirken, Diclekent, Mezopotamya, Medya ve Huzurevleri Mahallelerinde sabah saatlerinden itibaren elektrik kesintisi yaşandı.

Direklerin devrilmesinin yanı sıra merkez Kayapınar ilçesinde de birçok noktada yağmur suları trafo binalarını bastı. Trafo binalarına giren yağmur suyu, enerji kesildikten sonra itfaiyenin de yardımı ile boşaltıldı. Trafolardaki su tahliye işleminin ardından yeniden enerji akımına başlandı.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı müdahaleler sonucunda kesinti yaşanan mahallelere alternatif hatlardan elektrik verilmeye başlanırken, yıkılan direkler ile hasar gören iletim hatlarının onarılması için de çalışma başlatıldı. Takviye ekiplerin de bölgeye yönlendirilmesi sonucunda onarım çalışması öğleden önce tamamlanarak, bahse konu mahallelere yeniden düzenli elektrik verilmeye başlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.