Diyarbakır'da bahar gelmeden badem ağaçları çiçek açtı

Diyarbakır'da bahar gelmeden badem ağaçları çiçek açtı

​Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde badem ağaçlarının çiçek açması görenleri şaşırttı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Eğil ilçesinde hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi ve yağışların az olması nedeniyle mart veya nisan aylarında açması gereken badem ağaçları, şubat ayında çiçek açması görenleri şaşırttı.

Eğil'de Peygamber kabirlerini ziyarete giden vatandaşlar, badem ağaçlarının çiçek açması gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Türbe ziyareti sırasında badem ağaçlarının çiçek açtığını gören cami imamı Hayreddin Aydemir, "Mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklığın meydana gelmesinden dolayı bu mevsimde çiçeklerin açması hiç hayra alamet bir durum değil. Rabbim hayra çevirsin. Ani bir soğuk hava dalgası uyanan ağaçları kurutması ihtimali var." dedi.

Burhaneddin Aydemir ise "Bu duruma şaşırdım. Ama bu sıcaklık ile ağaçların çiçek açacağı beliydi. Her ne kadar bize göre havalar sıcak olup güzel gibi görünse de bu durum doğadaki varlıklar ve özellikle ağaçlar için hayra alamet değildir. Rabbim hayra çevirsin." ifadelerini kullandı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.