Diyarbakır’da bayram hareketliliği kendini gösterdi

Diyarbakır’da bayram hareketliliği kendini gösterdi

​Kurban Bayramına sayılı günler kala, Diyarbakır’da da çarşı ve pazarlarda bayram alışverişi heyecanı kendini gösterdi.

Cuma günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı'na hazırlık telaşı Diyarbakır’da da çarşı ve pazarlarda kendini gösterdi.

Merkez Bağlar ilçesinde yıllardır alışverişin merkezi olan Sakarya Caddesi, her bütçeye uygun alışveriş imkânı sağlıyor. Elbiseden, ayakkabıya, şekerden çörek otuna kadar çeşitli sektör ürünlerini bulabilmenin mümkün olduğu çarşıda bayram alışveriş hareketliliği kendini gösterdi. Çarşıda mağaza ve tezgâhları gezen Diyarbakırlılar, bütçelerine uygun olan bayram alışverişini yapıyor.

Çarşıda esnaflık yapan Hüseyin Söker, bayram alışveriş hareketliliğin kendini gösterdiğini fakat eski bayramlar gibi hareketliliğin olmadığını belirtti.

Eski bayram hareketliliklerini aradıklarını anımsatan Söker, “Eski bayramlara göre bir hareketlilik yok. Şu anda bir kriz var ve ondan dolayı iş yok. Eski bayramlar gibi bir alışveriş yok. Önceki bayramlarda insanlar bir ay öncesinden alışverişe ve bayram hazırlığına başlardı. Şu anda bu bahsettiğim alışveriş yok. Halkta para kalmamış ve haliyle alışveriş yapan yok. Ondan dolayı bayramla alakamız kalmamış. Bakın benim yanımda fiyatlar çok ucuz, kâr sınırım çok az ama yinede iş olmuyor.” dedi.

“Geçmişte alışveriş merkezleri yoktu, şehir önceden daha ufaktı”

Alışveriş merkezlerinin bayram alışverişlerine etki ettiğini söyleyen Ersin Bayram, “Bayram hareketliliği çok şükür var. İnsanlarımız alışverişlerini yapıyorlar. Allah herkesin kısmetini biliyor. Geçmişte alışveriş merkezleri yoktu. Şehir önceden daha ufaktı. Şimdi Diyarbakır metropol şehir olmuş. Şehrin büyümesiyle alışveriş merkezleri kuruldu. Şu anda Diyarbakır’da en az 10 AVM var. İnsanlar haliyle bu çarşıya gelmiyor.” şeklinde konuştu.

“Önceki bayramlar daha hareketliydi”

Bayram alışverişinde düşüş olduğunu dile getiren Mehmet Gül de kendini şu sözlerle ifade etti:

“Şu an hareketlilik beklentimizin dışındadır ama yine de işler idare ediyor. Bu yıl bayram alışverişinde düşüklük var, önceki bayramlar daha hareketliydi. Normalde çarşı atmosferimiz biraz daha yüksek ama yine de işte düşüş var. Aynı zamanda piyasa genelinde de bir düşüklük var.”

Çarşıda şeker satan Tahsin Arı da vatandaşın alışveriş merkezlerine gittiğini söyledi.

“Geçmişe göre işler de düşüş var, ilerleme yok”

Arı, “16 senedir burada şeker satmaktayım. Renga renk, çeşit çeşit şeker satıyorum. İşlerimiz son 3-4 gün kala daha iyi oluyor. Şu an müşterilerimizin kimisi fiyat soruyor, kimisi de satın alıyor. Geçmişe göre işlerde düşüş var. İlerleme yok. Özellikle hava sıcak olduğu zaman halkın çoğu markete gidiyor. Markete gidip onun fiyatını görünce tekrar buraya geliyorlar. Biz şekeri piyasadan 1-2 lira daha ucuz veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çarşıda çörek otu satan Nizamettin Arı ise halkın bayramlarda misafirlerine çörek ikram etmek için ot aldıklarını söyledi. 

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.