Diyarbakır'da Bir PKK'li Öldürüldü

Diyarbakır'da Bir PKK'li Öldürüldü

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice'de karayoluna patlayıcı yerleştirmek isteyen PKK'lilere anında yapılan müdahale ile büyük bir facianın önlendiğini açıkladı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde karayoluna patlayıcı koymak isteyen Pkk'llilere yapılan müdahale ile büyük bir facianın önlendiğini açıkladı. PKK'lilerden ele geçirilen sırt çantaları içinde patlayıcı, suikast silahı, bomba düzeneği ile İnsansız Hava Aracı'ndan kaçmak için şemsiyeler ile esrar bulunduğu belirtildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün saat 19.40 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice İlçesi Kayacık-Serince Köyü yol ayrımında 4-5 kişilik şüpheli şahıs bulunduğu ihbarının gelmesinin ardından bölgeye jandarmanın sevk edildiğini belirterek," Bölgede yapılan aramada 1 PKK/KCK mensubunun 1 adet Bixi marka makineli silah ve 50 adet mermi ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" dedi.

 

Vali Mustafa Toprak, olay bölgesi ve yakın çevresinde yapılan aramada, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerindeki Serince Köyü yol ayrımında, 1 metre genişliğinde 0,5 metre uzunluğunda ve 0,5 met deriliğinde bir çukur, 500 metresi düzenek bağlantısı yapılmamış toprağa gömülü halde yaklaşık 1000 metre kablo, 3 adet ağızları kesik ve içleri Anfo tipi patlayıcı madde-amonyum nitrat ve petrol ürünü karışımlı ve A-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş, dolu 12 kiloluk büyük tüp, patlatılmak üzere hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve örgüt mensuplarına 6 sırt çantası ele geçirildiğini belirtti.

 

Bölgede Pkk'lilere ait bulunan 6 sırt çantası içinde 1 Bixi uzun namlulu suikast silahı, silaha ait 50 mermi, 1 Walter marka tabanca, 2 el bombası, 324 BKC fişek (mayonu ile birlikte), 58 adet 7,62 mm Kalaşnikof Piyade tüfek fişeği, 2 el telsizi, 1 kilo A-4 patlayıcı, 2 elektronik uzaktan kumandalı cihaz, 10 elektronik devre, 2 el yapımı patlayıcı anahtar sistemi, 16 elektrikli fünye ( 3'ü tüplerin üzerinde patlatılmak üzere hazırlanmış), bol miktarda el yapımı patlayıcı dokümanları, patlayıcı madde devre şemaları, 2 akım ölçer cihazı, 4 pil, 1 Pointer, 100-150 gram toz esrar, 1 kaliteli çadır, 6 met- örgüt üyesi yatağı, 1 ayakkabı tabanlığı, 2 kazma, 1 adet kürek ve 1 adet levye ( büyük ), 6 siyah şemsiye (İHA'lardan kaçınmak için), muhtelif kışlık giyim malzemesi ve uyku tulumu,1 video kamera, 1 'Delil Amed' kod adlı E. B. HPG kamplarında düzenlenmiş diploma, 2 HPG yerel birlikler çalışma kılavuzu, 4'üncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı kitabı, muhtelif miktarda doküman, bol miktarda mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirildi. (Osman İçli- İLHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.