Diyarbakır’da bir ton 207 kilo esrar ile 3 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi

Diyarbakır’da bir ton 207 kilo esrar ile 3 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi

Kolluk kuvvetlerince Lice ilçesi Yolçatı ile Eğil ilçesi Kazanlı Mahallesi kırsalında, PKK’ye yönelik yapılan operasyonda bir ton 207 kilogram esrar ve 3 bin 101 kök skunk bitkisi ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca,  BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla devam eden 'Yıldırım-7 Operasyonu' kapsamında;  Lice ilçesi Yolçatı ve Eğil ilçesi Kazanlı Mahallesi kırsalında icrasına başlanılan Narko-Terörizmle mücadele operasyonu başarıyla tamamlanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Söz konusu operasyonda; bir ton 158 kilogram toz, 49 kilogram kubar halde olmak üzere toplam bir ton 207 kilogram esrar maddesi, 3 bin 101 kök skunk bitkisi ile 21 kilogram skunk maddesi ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş. 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Skunk bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiş. Ele geçirilen esrar maddesi muhafaza altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.