Diyarbakır'da bölgenin ilk ve tek bağ evi projesi açılışa hazır

Diyarbakır'da bölgenin ilk ve tek bağ evi projesi açılışa hazır

Bağlar ilçesinde 35 bin metrekarelik alanda 8 ay önce inşaatına başlanan Bağ Evi Projesi tamamlandı.

İlçeye adını veren üzüm bağlarından esinlenerek inşa edilen proje, 10 üzüm çeşidinden oluşan 800 üzüm bağından Bağ Köşkü ve sosyal donatılara kadar birçok özelliğe sahip.

Evliya Çelebi'nin veciz sözlerle önemine atıfta bulunduğu Bağlar'daki bu tarihi güzellikler, 1960'lı yıllarda ilçede başlayan çarpık kentleşme ve bunun getirdiği tahribat sonucu tarihe karıştı.

Türkülere ve hikayelere konu olan Diyarbakır'ın bağ kültürü, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun girişimleriyle hazırlanan çok amaçlı projeyle yeniden canlandırılıyor.

Bağcılar Mahallesi'nde Aram Tigran Caddesi'nde 35 bin metrekarelik alanda 8 ay önce inşaatına başlanan proje tamamlandı.

Tarihi Bağ Köşkü'nden esinlenerek inşa edilen modern Bağ Köşkü, 10 çeşit üzümün yetiştirileceği 800 adet üzüm bağı, otopark, dinlenme alanları, sosyal donatılar, farklı türlerden oluşan meyve bahçeleri, doğal taşlarla inşa edilen çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi gibi birçok özellik barındıran projede üzüm kültürü yeniden canlanacak.

Hava şartlarının düzelmesinden sonra anlamlı bir organizasyonla açılışını yapmayı planladıklarını belirten Beyoğlu, "Bağlar'ımızın bu güzelliklerle anılmasını sağlayacak hale getirdiğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler