Diyarbakır'da bozulmuş süt ve süt ürünleri imha edildi

Diyarbakır'da bozulmuş süt ve süt ürünleri imha edildi

​Ramazan ayı öncesi denetimlerini arttıran Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, son kullanma tarihleri geçen ve bozulduğu tespit edilen yüklü oranda süt ve süt ürünü ele geçirilerek imha etti.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekipleri salgın döneminin hassas kıldığı hijyen koşullarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, kullanma tarihi geçen ve bozulduğu tespit edilen süt ve süt ürünlerini vatandaşlara satmaya çalışanları suçüstü yakalayarak hem işletmeler hakkında yasal işlem uyguladı hem de ürünleri imha ederek vatandaşların sağlığının korunmasını sağladı.

Yapılan denetimlerde bazı işletmelerde gıda ürünlerinin hijyen koşullarda hazırlanmadığı da tespit edilerek tutanak tutularak uyarılarda bulunuldu.

Önceliklerinin vatandaşın sağlığını korumak olduğuna vurgu yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gıda denetimlerinin hayati önem taşıdığı bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Beyoğlu, "Sağlıklı gıda tüketmek vatandaşlarımızın en temel hakkıdır. Bunu sağlamak da belediye olarak bizim görevimizdir. Vatandaşlarımızdan gelen tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Ekiplerimizin bu konudaki çalışmaları ve çabaları Ramazan ayı dolayısıyla artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.


Diyarbakır'da bozulmuş süt ve süt ürünleri imha edildi

Diyarbakır'da bozulmuş süt ve süt ürünleri imha edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler