​Diyarbakır'da çocuklar için "Trafik Eğitim Parkı" yapıldı

​Diyarbakır'da çocuklar için "Trafik Eğitim Parkı" yapıldı

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, çocuklarda trafik kültürü ve bilincini oluşturmak amacıyla Trafik Eğitim Parkı yapıldı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, çocuklarda trafik kültürü ve bilincini oluşturmak amacıyla Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde yapılan Trafik Eğitim Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Parkın açılışına katılan Vali Güzeloğlu, parktın çocukların hem eylenmesi hem de eğitilemesi amacıyla yapıldığını söyledi.  

Güzeloğlu, “Çocukların coşkusu her şeyin ötesindedir. Burası onların hem eğlenmesi hem de trafik konusunda eğitilmesi amaçlı bir parktır. Aynı zamanda anne ve babalarıyla hoşça vakit geçirecekleri bir alan ve ortam olmasını amaçladık. Yetişkinler için emniyet kemeri dahil gerekli hatırlatmaları yapan simülatör araçlarımız var. Eğitim sınıfımızda sürekli eğitim amaçlı görsel sunumlarımız var. Yine parkur içerisinde bir şehir hayatının hem araç hem yaya trafiğini oluşturan arabalarımız, üst geçitlerimiz, ışıklarımız, duraklarımız yaya geçitlerimiz var. Çocuklarımız bugün burada öğrendikleriyle gönüllü bir trafik elçisi, büyüdüklerinde ise tam anlamıyla trafiğe uyan bir yetişkin olmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar gördükleri eğitimin mesajını ailelerine götürecekler”

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Fatih Mehmet Serdengeçti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda inşa edilen ve vatandaşlara, öğrencilere, çocuklara trafik kurallarının öğretileceği parkın hayırlı olmasını diledi. Serdengeçti, "Buradaki trafik eğitim parkıyla birlikte trafik güvenliği, esenliği noktasında hem geleceğe dönük rol model olan çocuklarımız geleceğimizin Türkiye'sini inşa edecekler. Çocuklarımız burada öğrendikleri ve gördükleri eğitimin mesajını ailelerine götürecekler.” şeklinde konuştu.

Eğitimler uzman eğitmenler tarafından aktarılıyor

Çocukların pratik yapma şansı yakalayacağı Trafik Eğitim Parkı’nda yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ve (bina, okul, hastane vb.) çeşitli yapılarda yer alıyor. Trafik Eğitim Parkında verilen pratik eğitimde çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları uzman eğitmenler tarafından gösterilerek aktarılıyor. Ayrıca parka yerleştirilen simülasyon aracı ile çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü de anlatılıyor. Trafik Eğitim Parkı’nda kreş ve ilkokul öğrencileri faydalanacak. Trafik anlamında A’dan Z’ye tüm materyallerin bulunduğu Trafik Eğitim Parkı’nda dinlenme ve oyun sahaları da bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.