Diyarbakır’da Coronavirus'e karşı yeni tedbirler alındı

Diyarbakır’da Coronavirus'e karşı yeni tedbirler alındı

Coronavirus vakalarının en fazla görüldüğü ilk 5 il arasında Diyarbakır’ın yer alması ve sürekli vaka sayılarındaki artış nedeniyle halkın sıklıkla kullandığı kalabalık ortamlar için yeni önlemler alındı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte bugünden itibaren başta düğünler olmak üzere kalabalık ortamları oluşturan taziye yerleri, kafe ve restoranlarda Coronavirus salgını için yeni tedbirlerin alındığını açıkladı.

İşletme sahipleri ve bütün vatandaşların alınan kararlara uyması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, el birliği ile bu hastalığın üstesinden gelmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Coronavirus vakalarının en fazla görüldüğü 5 il içerisinde Diyarbakır yer alıyor

Türkiye genelinde Coronavirus vakalarının en fazla görüldüğü iller arasında Diyarbakır’ın da olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Herkesin bildiği üzere son günlerde Sağlık Bakanlığımızın da açıkladığı Coronavirus vakalarının en fazla görüldüğü 5 il içerisinde Diyarbakır'da yer alıyor. Dün İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, saat 20.00’de 81 il valimizin katılımıyla Covid-19 değerlendirme toplantısı yaptık. Toplantıda yeni tedbirler noktasında il valiliklerince tertip edilecek belli kurallar konuştuk. Bunun üzerine bizler de valilik olarak ilimizde sabah saatlerinde sağlık teşkilatı, ticaret odası teşkilatı, esnaf odaları teşkilatı ve özellikle düğün sektörünü düzenleyen teşkilat temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Yapılan toplantı ile belli kararlar aldık." ifadelerini kullandı.

"Kalabalık alanlarda Coronavirus bulaş riskini azaltmak için birtakım tedbirler aldık"

Virüsün en sık yayıldığı yerlerin başında düğün, taziye, kafe ve restoran gibi yerlerin geldiğini belirten Karaloğlu, "Diyarbakır ilimizde virüsün en fazla yayıldığı alanlar başta düğün olmak üzere taziye yerleri, kafe ve restoranlardır. Bu tür kalabalık alanlarda Covid-19 salgınının bulaş riskini azaltmak için birtakım tedbirler aldık. Bundan sonra Diyarbakır’da akşam düğünleri 19.30 ila 22.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Gündüz düğünleri de 12.00 ile 15.00 saatleri arasında düzenlenecek. Düğünlerde bulaş riskini artıran halay ve dans gibi eğlenceler bir müddet yapılmayacak. Sadece gelin ve damat sahneden bu eğlenceleri yapabilecek. Normal düğüne giden davetli ve düğün sahipleri eğlence oyunlarını oynayamayacak. Yine düğün, nişan ve sünnet konvoyları bir müddet yasaklanacaktır. Ruhsatı olmayan mekanlarda düğün organizasyonluğu artık yapılmayacak." şeklinde konuştu.

"Kurallara uymayan yerler tespit edilirse aşamalı olarak ceza uygulanacaktır"

Kafe, restoran ve lokantalar için daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen kuralların aynen geçerli olacağını belirten Karaloğlu, "Kafe, restoran ve lokantalar ile ilgili daha önce belirlenen kurallar aynen geçerli olacaktır. Masa, sandalye düzeninden tutun hijyen ve temizliğe kadar bütün kurallar harfiyen uygulanacaktır. Özellikle valilik olarak Diyarbakır Mahabad Bulvarı ve etrafında belirlediğimiz kafelerde maalesef kurallara uyulmadığı tespit edildi. Valilik olarak kurallara uyulmadığı tespit edilen yerler önce uyarılıyor. Daha sonra sorumsuzluk kendini tekrarlarsa işlem gerçekleştiriliyor. İşte bugünden itibaren kurallara uymayan yerler tespit edilirse aşamalı olarak ceza durumu artacaktır ve bu durum yazılı görsel haline getirtilip iş yerlerinin camekanlarına asılacaktır. Örneğin; kurallara uymayan bir iş yeri için ilk başta uyaracağız. Daha sonra tekrar tespit edilirse para cezası vereceğiz. Yine uymazsa bir gün kapatma cezası verilecek. Yine uymazsa 3 günlük kapatma cezası verilecek. Bu maddeleri arka arkaya yazıp görsel oluşturacağız ve iş yerlerinin camekanlarına asacağız. Böylece vatandaşlarımız kurallara uymayan işletmeler hakkında bilgi sahibi olacaktır." dedi.

İLKHA


Diyarbakır’da Coronavirus'e karşı yeni tedbirler alındı

Diyarbakır’da Coronavirus'e karşı yeni tedbirler alındı

Diyarbakır’da Coronavirus'e karşı yeni tedbirler alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler