Diyarbakır’da DEAŞ operasyonunda 9 kişi yakalandı

Diyarbakır’da DEAŞ operasyonunda 9 kişi yakalandı

​Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce Kurban Bayramı öncesi kentte eylem hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilen 9 DEAŞ’lı yapılan operasyon ile tutuklandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "DEAŞ terör örgütü adına ilimizde, Kurban Bayramı esnasında eylem hazırlığı ve arayışı içerisinde şahıslar olduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir. Bu kapsamda; Tespiti yapılan Ö.A. M.C. R.D. M.C. B.A. Ş.A. M.A. H.G. ve H.H. isimli 9 şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların adreslerine yönelik olarak 30/07/2020 günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde; 1 adet ruhsatsız tabanca, 47 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 40 adet av tüfeği fişeği, 1 adet sallama olarak tabir edilen bıçak, Çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğünce DEAŞ silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde vatandaşlarımızın güvenliği için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde sürdürülmeye devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.