Diyarbakır’da deprem anı tatbikatı yapıldı

Diyarbakır’da deprem anı tatbikatı yapıldı

Düzce depreminin 23'üncü yıl dönümü münasebetiyle "Çök, Kapan, Tutun" sloganıyla tüm Türkiye’de saat 18.57’de eş zamanlı olarak deprem anı tatbikatı yapıldı.

AFAD koordinasyonda, afetlere karşı dirençli toplum oluşturma vizyonu ve toplumda farkındalık oluşturmak için 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde 81 il eş zamanlı olarak bugün saat 18.57'de tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki bir AVM'de gerçekleştirildi.

Yenihal kavşağı üzerinde bulunan AVM önünde AFAD başta olmak üzere itfaiye, ambulans, sivil savunma, polis, UMKE ve PAK gibi ekipler ile ekiplere ait deprem anında kullanılabilecek tüm aksesuarların sergilendiği stantlar kuruldu.

Tatbikat öncesi stantları ziyaret eden Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, ekiplere çalışmalarında başarılar diledi.

AVM içerisinde tatbikat için oluşturulan alanda oyun oynayan çocuklarla ilgilenen Vali Su, AFAD ekibi tarafından oluşturulan deprem anı korunma pozisyonu standını ziyaret etti. AFAD yetkilileri deprem anı korunma pozisyonu ve yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Su'ya bilgi verdi.

Saatler 18.57'yi gösterdiğinde tüm Türkiye'yle beraber eş zamanlı olarak tatbikatın gerçekleştiği alandakiler, yere çöküp önlerindeki sehpa ve koltuklara tutundu.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Vali Su, yapılan etkinliğin depreme karşı farkındalık oluşturarak toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.