Diyarbakır’da düzensiz göçmenleri yol kenarına bırakıp kaçtılar

Diyarbakır’da düzensiz göçmenleri yol kenarına bırakıp kaçtılar

Diyarbakır’da yapılan yol aramasını gören göçmen tacirleri, düzensiz göçmenleri araç içerisinde bırakarak kaçtılar.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik Jandarma Karakolu önündeki Yol Kontrol ve Arama Noktasını gören göçmen tacirleri, farklı uyruklara mensup 69 düzensiz göçmeni araç içerisinde bırakarak kaçtılar.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kayapınar ilçesi Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki Yol Kontrol ve Arama Noktasında icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, iki adet aracın farlarını söndürerek peş peşe geldiğinin görülmesi üzerine devriye ekiplerinin belirtilen bölgeye intikal edildiği belirtildi.

Araç şoförlerinin yapılan ikazlara uymayarak araçları tarla yollarına sürdüklerinin ifade edildiği açıklamada, “Yapılan takip sonrasında araçlar yakalanmıştır. Araçlar içerisinde yapılan incelemede ve şahıslar ile yapılan mülakatta; 44 Afgan, 14 Bangladeş, 9 Pakistan, 1 Myanmar ve 1 Filistinli olmak üzere toplam 69 yabancı uyruklu şahsın olduğu tespit edilmiştir.

Göçmenlerden her şahıs için bin 200 dolar alıyorlar

Açıklamanın devamında, “Şahıslar İran’dan Van iline giriş yapıp, Tatvan üzerinden İstanbul’a geçmeyi planlamışlardır. Araç şoförlerinin her şahıstan 800 ile bin 200 dolar aralığında para aldıkları tespit edilmiş olup, araç şoförleri yakalanacaklarını anlayınca araçtan kaçarak uzaklaşmışlardır.” denildi.

Kaçan şahısların yakalandıkları bilgisine yer verilen açıklamada, “Şüpheli şahısların kaçmış oldukları istikamette yapılan kontrollerde, tarla içerisinde kayalıkların arkasına gizlendiği görülen M.S.A. isimli şahıs yakalanmıştır. Diğer şüphelinin yapılan kontrollerde izine rastlanılmamış, kimlik tespiti ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak, Diyarbakır İl Göç idaresi Müdürlüğü ile koordineli olarak adli ve idari işlemlere başlanılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler