Diyarbakır'da esnafın ruhsat sahibi olması için kolaylık

Diyarbakır'da esnafın ruhsat sahibi olması için kolaylık

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnafın kolaylıkla ruhsat sahibi olması için kolaylık sağladıklarını söyledi.

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde bulunan Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek esnaflarla bir araya gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, daha önce birçok kurum üzerinden yürüyen işlemleri tek başlık altında topladıklarını ve 30 bini aşan ruhsat ücretini de 4 bin liraya kadar düşürerek esnaf dostu belediyecilik örneği ortaya koyduklarını söyledi.

Beyoğlu, "Gayemiz bütün esnaflarımıza yardımcı olmaktır. Bu amaçla bütün işlemleri kolaylaştırdık, ilçemizdeki tüm galerici esnafı için ruhsat ücretini de 4 bin liraya kadar düşürdük. Belediyeye davet ediyoruz, 1 ay içerisinde bu işi beraber çözelim." dedi.

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde bulunan 57 işyerinden oluşan Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi’ni ziyaret eden Beyoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek incelemelerde bulundu.

Esnafın huzur içerisinde çalışmasına önem verdiklerini belirten Beyoğlu, "Burada 57 esnafımız var. Sadece 11 işyerinin ruhsatı var. Biz diğer işyerlerinin de ruhsatlandırılmasını istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın bu konuda yönetmeliği var. 31 Temmuz’dan sonra yetki belgesi olmayanların internetten satış yapması, ilan vermesi dahi yasaklanacak. Bizim bu konuda esnafımıza yönelik başlattığımız bir çalışma var. Daha önce birçok kurum üzerinden yürüyen işlemler vardı. Biz onu tek başlık altında birleştirdik. Kurumları tek tek dolaşmak yerine hepsini belediye çatısı altında çözüyoruz. Ruhsat ücretinden tüm işlemlere kadar her alanda belediyecilikte milat olan kolaylıklar sağlıyoruz." dedi.

Kimsenin ceza almasını istemediklerini anlatan Beyoğlu, bu yüzden 2 Nisan tarihine kadar esnafa süre verdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.