Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bir ailenin oğlu PKK'den kaçarak teslim oldu

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bir ailenin oğlu PKK'den kaçarak teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bir ailenin daha evladına kavuştuğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK'den çözülmenin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bir ailenin daha evladına kavuştuğu ifade edilerek, "İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubu daha bugün ülkemize giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu." denildi.

Açıklamada, teslim olan örgüt elemanlarının 2013 yılında PKK'ye katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiği aktarıldı.

Evlat nöbetinde 33'üncü buluşma gerçekleştirildi

Açıklamada, "Bahse konu örgüt mensuplarından birinin ailesinin 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde devam eden evlat nöbeti eylemindedir. Teslim olan örgüt mensupları ile birlikte Diyarbakır'da 33. buluşma gerçekleştirilirken sadece ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 174'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konu hakkında Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı paylaşımda, "Evlat Nöbetinde bir güzel haber daha; 33. kavuşma gerçekleşiyor. Diyarbakır Annelerinden, Özlem Anne de bugün, evladına kavuşuyor. İnşallah devamı da gelecek. Annelerin cesareti ve kararlılığı, tüm terör örgütlerini çökertecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.