Diyarbakır'da evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

Evlat nöbeti tutan acılı ailelerin umutlu bekleyişinin 997'nci gününde, eyleme 3 aile daha katıldı.

Çocuklarının kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 997'nci günde 295'e yükseldi.

2015 yılında Muş Varto'da Sağlık Meslek Lisesinde 16 yaşındayken kaybolan Dilan Han'ın babası Cemal Han Muş Varto'dan, 1999 yılında 24 yaşındayken kaybolan Mehmet Şah Güvenç'in kardeşi Mehmet Can Güvenç Muş merkezden ve 2021 yılında 20 yaşındayken kaybolan Murat Toprak'ın Annesi Yeslibe Toprak Batman Beşiri'den gelerek HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetine katıldı.

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı.

Nöbette bugüne kadar 35 aile, çocuklarına kavuştu. Aile sayısı, bugün Muş ve Batman'dan katılım sağlayan 3 aileyle birlikte 295 oldu. Yeni aileler, evlat nöbetindeki aileler tarafından karşılandı.

"7 senedir ne gecemiz belli ne de gündüzümüz"

Cemal Han

2015 yılında Muş Varto'da Sağlık Meslek Lisesinde 16 yaşındayken kaybolan Dilan Han için Muş Varto'dan gelen Cemal Han, "Böyle bir eylemin burada olduğunu öğrendiğim için geldim. Benim kızım 2015 tarihinde Varto Sağlık Meslek Lisesi'nde kandırılarak götürüldü. Ben buradan kızıma çağrı gönderiyorum. Kızım neredeyse bir şekilde bize ulaşsın. 7 senedir ne gecemiz belli ne de gündüzümüz. Kızımızı istiyoruz. Ben kızımı herkesten istiyorum. Emniyette şikayette bulunduk. Ondan sonra haber alamadık. İnşallah bu çağrı üzerine kızım kardeşlerini, annesini, babasını düşünür ve bize döner." dedi.

"Oğlum seni çok seviyoruz gel artık"

Yeslibe Toprak

2021 yılında 20 yaşındayken kaybolan Murat Toprak'ın Annesi Yeslibe Toprak Batman Beşiri'den gelerek, evladını almadan eylemine son vermeyeceğini söyledi.

Anne toprak, "Oğlumun getirilmesini istiyorum. Bir haber etsin. Ben, babası, kardeşleri hepimiz perişan durumdayız. Kardeşleri hep evde ağlıyor. Özellikle küçük kardeşi ona çok düşkündü. Oğlum Allah rızası için bizimle iletişime geç, sesini duyalım, iyi olduğunu bilelim en azından. Bu yeter bize. Senin nerede olduğunu bilmiyoruz. Ne bir mesaj ne bir telefon hiçbir şey yok. En azından bir sesini duymak, iyi olduğunu bilmek istiyorum. İnşallah Allah'ın izniyle de bulunur. Oğlum seni çok seviyoruz gel artık seni çok özledim. Allah aşkına hiç mi düşünmedin bizi." dedi.

"Annem babam hepsi perişan"

Mehmet Şah Güvenç

1999 yılında 24 yaşındayken kaybolan Mehmet can Güvenç'in kardeşi Mehmet Şah Güvenç ise eylemi sonuna kadar sürdürme konusunda kararlı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Muş'tan bu eyleme katılıyorum. Televizyondan gördüm, katıldım. Ağabeyim 23 senedir kayıp, Onu zaten hiç görmedim. Onu görmek isterdim. Annem babam hepsi perişan. Hala bir umutları var. Hiçbir şekilde herhangi bir haber alınamadı. Ben ağabeyimi istiyorum. İnşallah o da bizi görüp bir iletişime geçer. Devletimiz zaten elinden geleni yapıyor. İnşallah hayırlısı olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.