Diyarbakır’da "eylem hazırlığında" oldukları belirtilen 5 PKK'li yakalandı

Diyarbakır’da "eylem hazırlığında" oldukları belirtilen 5 PKK'li yakalandı

Diyarbakır’da PKK’nin şehir yapılanması içerisinde yer aldığı belirtilen 5 kişi, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da PKK’nin şehir yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan 4 kişinin ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5 kişi daha gözaltına alındı.

Kırsal alanda patlayıcı madde ile metropollerde eylem yapmak üzere eğitim alarak PKK’nin gizli şehir yapılanması kadrosunda bulundukları, şehirlerde eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazır bekletilerek görevlendirildikleri gerekçesiyle, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hemşire Avjin kod adlı A.Y., Diyarbakır Devlet Hastanesinde Radyoloji Teknikeri Hermeşim kod adlı İ.A., Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde memur iken 01 Ekim’de KHK ile ihraç edilen Azad Amed kod adlı M.K., Ali kod adlı V.S. ve Bawer kod adlı O.S. yakalandı.

Yakalananların kaleşnikof, tabanca, el bombası, sabotaj, silah ile oto alarmı, zamanlayıcı eğitimleri ve örgütleme çalışma tarzı eğitim derslerini aldıkları belirtildi.

“Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan gözaltına alınan şüpheliler, Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünden sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.