Diyarbakır’da FETÖ ve PKK bağlantılı 401 kişi ihraç edildi

Diyarbakır’da FETÖ ve PKK bağlantılı 401 kişi ihraç edildi

Yayınlanan son KHK ile Diyarbakır’da FETÖ ve PKK ile bağlantılı olan 401 kamu personeli ihraç edildi.

15 Temmuz ABD desteli darbe girişimden sonra FETÖ’den binlerce kişi görevden alınıp tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeni KHK’lar ile de PKK ile bağlantılı oldukları tespit edilenler ihraç edilmeye devam ediyor.

Resmi gazete yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) ile Diyarbakır’da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli FETÖ ve PKK ile bağlantılı olan öğretmen, akademisyen, sağlık personeli ve imamlardan oluşan toplam 401 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

Diyarbakır il ve ilçelerinde görev yapan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan 96 öğretmen, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde görev yapan 88 sağlık görevlisi, Dicle Üniversitesinde 99 akademisyen ve Diyanet İşleri Başkanlığında görevli 71 imam ve vaiz ihraç edildi.

Ayrıca Adalet Bakanlığına bağlı kuruluşlarda 33 kişi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bir kişi, Çevre Gıda Tarım ve Hayvancılık bağlı kurum ve kuruluşlarda 2 kişi, Şehircilik Bakanlığında 7 kişi, Türkiye İstatistik Kurumunda 2 kişi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan olan DSİ’de 2 kişi ihraç edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.