Diyarbakır'da gıda denetimi

Diyarbakır'da gıda denetimi

Diyarbakır'da marketlerde geçirilen 51 kilogram kullanma tarihi geçmiş gıda ürünü bağlar belediyesi ekiplerince imha edildi.

Aralarında bir zincir marketin de bulunduğu marketlerde belediye ekiplerince tespit edilen 51 kilogram değerindeki süt ve et ürünleri ile yumurta imha edilerek, çocuklara yönelik gıdaları satan işyerleri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Eğitim ve öğretim yılının başladığı dönemde gıdalarla ilgili denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bozuk gıda imal etmek ve satmak halkın, özellikle de çocukların sağlığıyla oynamaktır. Tüm imkanlarımızla mücadele ederek buna izin vermemekte kararlıyız.” diye konuştu.

İlçede belediye ekiplerince yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçtiği ve bozulduğu tespit edilen 51 kilogram değerinde et ve et ürünleri ile yumurta tespit edildi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından sonra okul ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla harekete geçen Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, aralarında zincir marketlerin de bulunduğu gıda ürünlerini satan bir çok işyerinde denetimler yaptı. Kullanım tarihi geçen gıdaların raflarda satılmaya devam edildiğini tespit eden ekiplerin gerçekleştirdiği kontrollerde birçok ürünün bozulduğu da ortaya çıktı.

İnsan sağlığını tehdit eder hale gelen ürünler arasında değişik markalara ait tam yağlı peynir, klasik peynir, doğal yoğur, meyveli yoğurt, meyveli yoğurt, dana kuzu ızgara köfte, dana kuşbaşı et ve yumurta gibi temel besin maddeleri ele geçirildi. İşletmeler hakkında yasal işlem başlatan belediye ekipleri, daha sonra bu ürünleri toplayarak imha etti.

Bozuk gıda imal etmenin ve satmanın halkın sağlığını hiçe saymak anlamına geldiğini ifade eden Beyoğlu, kararlı bir şekilde bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.