Diyarbakır'da hafızlık pekiştirme programı başvuruları için yarın son gün

Diyarbakır'da hafızlık pekiştirme programı başvuruları için yarın son gün

​Hafızlığı bitirip ezberlerini korumak isteyenlerden 9'uncu sınıfa geçecek olan kız ve erkek öğrenciler için açılan hafızlık pekiştirme programına başvurular yarın sona eriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde herhangi bir kursta hafızlığını tamamlayarak belgesini alan öğrencilerden 8'inci sınıfı bitirip 9'uncu sınıfa geçen öğrencilere hafızlıklarını pekiştirmeleri için program hazırlandı.

Diyarbakır'da ilk kez açılan program kapsamında 9'un sınıfa geçecek erkek öğrenciler için Kayapınar ilçesi Mehmet Akif Ersoy Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi, kız öğrenciler için ise Şehit Halit Gülser Fen ve Sosyal Bilimler Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi belirlendi.

Belirtilen her bir okul için sadece 30 kişinin kabul edileceği programa başvurular, 20 Haziran Pazar günü başlayıp tanınan bir haftalık süre yarın itibariyle son buluyor.

30 Haziran Perşembe günü adaylar arası gerçekleştirilecek yetenek sınavının sonuçları 7 temmuzda açıklanarak 18-20 Temmuz tarihlerinde kesin kayıtlar oluşturulacak.

Sınavda ilk 30'a giremeyip ek yerleştirmeye kalan adaylar için ise gerekli duyuru 8 ağustosta yapılarak 11 ağustosa kadar tercih vermeleri sağlanacak. 12 Ağustos'ta sonuçların açıklanmasının ardından adaylar bir hafta içerisinde kayıtlarını oluşturabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler