Diyarbakır'da hayırsever berber depremzede çocukları ücretsiz tıraş etti

Diyarbakır'da bir hayırsever berber, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenerek çadır kentlerde kalan depremzede çocukları ücretsiz tıraş ederek minik yürekleri sevindirdi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Diyarbakır'da evleri hasar gören yüzlerce aile kentin farklı yerlerinde kurulan çadırkentlere yerleşmek zorunda kaldı.

Merkez Yenişehir ilçesi Sümer Park alanına kurulan çadır kenti ziyaret eden hayırsever berber Resul Yılmaz, çocuklara balonlar dağıtarak ihtiyacı olan çocukları ücretsiz tıraş etti.

Daha önce benzer örnek davranışlar sergileyen Berber Yılmaz, yaptığı bu tür çalışmalardan mutluluk duyduğunu hissettiğini belirterek meslektaşlarına çağrıda bulundu.

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, "Yaklaşık 7 yıldır maddi durumu olmayan yaşlı, engelli ve yatalak hastaları tıraş ediyorum. Çalıştığım işyerinde haftalık Pazar günü iznimde ihtiyaç sahiplerini tıraş ederek hayır dualarını alıyorum." dedi.

Yılmaz, "Bugün de deprem dolayısıyla çadır kurulan yere geldik. Deprem nedeniyle mağdur ve durumu olmayan insanlar var ve çocuklarımız çok üzgün. Ben de bugünkü iznimde sokağa çıktım ve park alanına gelerek çocukların ücretsiz saç bakımlarını yapıyorum. Onların gülümsemesi ve yaptıkları hayır dualar benim için dünyaya bedel. İnsanlık ölmemiş ve insanlığın ölmediğini şu an da gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mutlu olabilmek için illaki para harcamak gerekmiyor"

Çocuklar çok mutlu ve heyecanlı olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz meslektaşlarına çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Elimden geldiğince destekte bulunmak istiyorum ama benimde maddi durumum o kadar yeterli değil. Şimdilik çocukları mutlu edebilmek için balonlar getirip dağıttım ve az da olsa çocukların yüzünü güldürdüm. Tüm meslektaşlarımdan ricam: Haftada bir gün de olsa çadır yerlerine gelerek çocukları mutlu etsinler, öneriyorum. Çok güzel bir duygu. Mutlu olabilmek için illaki para harcamak gerekmiyor. Elinizdeki işi yaparak dahi insanları mutlu edebilirsiniz."

Tıraş sonrası çocukların banyo ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak alana hazırlıklı gelen Yılmaz, "Çocukları tıraş ediyoruz. Tek kullanımlık havlu getirdim. Şu an saçlarını yıkayamıyoruz ama tıraş ettiğimiz çocuklara tek kullanımlık havlu vererek üst-başını temizleyip gönderiyoruz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler