Diyarbakır'da hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi açılışı yapıldı

Diyarbakır'da hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi açılışı yapıldı

Diyarbakır'da sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonunun yapılmasına yönelik kurulan bakım evinin, düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde son sistem modern cihazlarla donatılarak 17 bin 54 metrekare alan üzerinde inşa edilen hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi; ameliyathane, laboratuvar, röntgen ünitesi ve hayvan evleri gibi bölümlerden oluşuyor.

Daha önce kötü koşullarından dolayı yıktırılarak yerine yeniden inşa edilen tesisin açılışında konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, şehirlerin diğer canlılarla beraber bir ortak olduğunu ve bu canlılar ilgili yeni tesisler inşa etmenin, bakım ve rehabilitasyon merkezlerini kurmanın büyükşehir belediyelerinin görevi olduğunu söyledi.

Karaloğlu, "Daha önce burada bakım evi adı altında koşulları çok kötü olan bir yapı vardı. Geçen sene o yapıyı tamamen yıktık. Nisan ayında temelini attığımız ve bugün açılışını yaptığımız modern bakım evi ve rehabilitasyon merkezimizi oluşturduk. Bu tesis Diyarbakır ve çevresindeki özellikle bakım ve rehabilitasyona ihtiyacı olan sokak hayvanları için oluşturuldu." dedi.

Toplumda, hayvanların barınaklara bırakılması yönündeki algılara açıklık getiren Karaloğlu, "Vatandaşımızdaki algıda sokaktaki başıboş hayvanlar toplanarak bir merkezde bakılmasıdır. Bu insani olarak da hayvan hakları açısından da doğru olmadığı gibi mümkün de değil." ifadelerini kullandı.

İnşa edilen tesisin çalışma ve hizmet alanlarını aktaran Karaloğlu, "Burada yapacağımız yapıyı; bakıma ihtiyacı olan hayvanların bakımını üstlenmek, rehabilite etmek, yaralıysa tedavisini gerçekleştirmek, yeni doğum yapan hayvanı ve yavrularını bir müddet burada muhafaza etmek için oluşturuldu. Binamız son sistem modern cihazlarla donatılarak ameliyathane, laboratuvar, röntgen ünitesi ve hayvan evleriyle güzel bir tesis oldu." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle tesisin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.