Diyarbakır'da "Hazreti Meryem" konulu seminer düzenlendi

Diyarbakır'da "Hazreti Meryem" konulu seminer düzenlendi

Diyarbakır'daki Yeşil Kubbe Camii Derneğinde Hazreti Meryem'i konu alan bir seminer düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Yeşil Kubbe Camii Derneği, kadınlara yönelik bir seminer verdi.

Seminerde sunulan sinevizyon gösteriminin ardından Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) adına Meryem Sarıağaç, Hazreti Meryem'i konu alan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Hazreti Meryem'in Kur'an'da ismi tek geçen kadın olduğunu ve mensubu olduğu İmran ailesinin de Kur'an'da "Ali İmran" süresi olarak geçtiğini hatırlatan Sarıağaç, bunların hikmetine değindi.

Hazreti Meryem'in annesi Hazreti Hanne'nin, Allah'ın ona bir evlat bağışlaması halinde bu evladını Allah'a adayacağına dair söz verdiğini anlatan Sarıağaç, Hazreti Meryem'in doğumunun ardından Hazreti Hanne'nin, bu adağını yerine getirerek sadakatini gösterdiğini vurguladı.

Hazreti Hanne'nin, kızı Hazreti Meryem'i büyük bir titizlikle yetiştirdiğini söyleyen Sarıağaç, bu yetiştirme tarzının kız çocuklarını eğitmede tüm annelere rol model olması gerektiğini kaydetti.

Hazreti Meryem'in, ibadet, ilim, ahlak ve iffette tüm Müslümanlara örnek olduğunu ifade eden Sarıağaç, üstünlüğün cinsiyet ile değil takvada ve Allah'a kullukta gizli olduğunu söyledi.

Bugün işgal altındaki mukaddes Kudüs'ün, Hazreti Meryem'in ayak izlerinin bulunduğu, Hazreti Zekeriya ve oğlu Hazreti Yahya'nın kanının aktığı, ayrıca 24'ü aşkın peygamberin medfun olduğu topraklar olarak da önemli olduğunu ifade eden Sarıağaç, "Bu mübarek toprakları eski özgürlüğüne kavuşturmak için ya Hanne olup evlatlarımızı adamalıyız ya da Meryem olup İsalar ve Selahaddinler yetiştirmeliyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.