Diyarbakır'da husumetli aileler barıştırıldı

Diyarbakır'da husumetli aileler barıştırıldı

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde iki aile arasında başlayan kan davası, kanaat önderlerin aracılığıyla sonlandırıldı.

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tellikaya Mahallesi'nde 2021 yılında Kurt ve Uçar aileleri arasında yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Barış programı Tellikaya Mahallesi'nde bulunan Kur'an kursunda düzenlendi. Törene Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ve iki ailenin fertleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu buluşmada konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hiç tasvip etmeseler de toplumda zaman zaman bu tür üzücü hadiselerin meydana geldiğini önemli olanın barış zemininde buluşabilmek olduğunu söyledi.

Beyoğlu, "Bu güzel buluşmayı gerçekleştiren kıymetli ailelerimizi ve bu işin barışla neticelenmesinde katkısı olan kanaat önderlerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Barışmak yüce dinimizin emri ve toplumsal anlamda da güzel bir geleneğimizdir. İnşallah bu görüntü tüm milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olur. Kardeşlik hukukumuz var. Bunu tesis etmek ve korumak bu toplumunun fertleri olarak hepimizin sorumluluğudur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.