Diyarbakır'da iftar öncesi sürücülere su ve hurma ikramı

Diyarbakır'da iftar öncesi sürücülere su ve hurma ikramı

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları, Ramazan ayını yaşadığımız bu mübarek günlerde iftardan 5 dakika öncesinde kentin çeşitli noktalarında, trafikte evine yetişemeyen vatandaşlara su ve hurma ikramında bulundu.

İftarda evine yetişemeyen ve oruçlarını araçlarında açmak zorunda kalan vatandaşlara su ve hurma ikramında bulunan HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları üyeleri, ikramı alan sürücüler ve yolcular tarafından memnuniyetle karşılandı.

Her hafta farklı kavşaklarda şoförlere ve vatandaşlara ikram edilen su ve hurma, bu hafta da Tesisler Kavşağında bulunan 4 güzergâhta dağıtıldı.

Gerek işinden geç çıkıp evine yetişmeye çalışan, gerek misafirliğe gitmek için acele eden, gerekse de çeşitli memleketlerden gelip minibüslerle ailelerine yetişmek isteyen vatandaşlar, Hür Gençliğin bu hayırlı hizmetinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Babasıyla gün boyu sıcak havaya aldırış etmeden oruçlu haliyle iftar vaktine kadar naylon, poşet ve karton toplayan, susamaktan dudakları kuruyan bir kız çocuğu, ikram edilen su ile iftarını bindiği motosiklette açtı. İftarını açmasıyla sevinci yüzünde okunan kız çocuğunun, kavşaktan uzaklaşana kadar geriye dönüp bakışlarını ayırmaması dikkatlerden kaçmadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kayapınar İlçe Gençlik Kolları üyelerinden Hasan Kadinan, Ramazan ayı vesilesiyle vatandaşlarla kardeşlik esasını pekiştirdiklerini söyledi.

Vatandaşların trafikte oruçlarını açmalarına vesile olduklarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Kadinan, “Öncelikle tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz. Malumunuz sıcak bir iklimde oruç tutuyoruz ve havalar çok sıcak. İftar saatinde trafik çok sıkışık olduğundan dolayı kavşaklarda yeşil ışığın yanmasını bekleyen çok sayıda sürücü oluyor. İftara yetişemeyen ve kavşaklarda yeşil ışık bekleyen vatandaşlarımıza iftarlarını açmaları için hurma ve su dağıtıyoruz.  Evlerine iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza trafikte oruçlarını açmalarına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Geçen haftalarda da kentin farklı kavşaklarında su ve hurma ikramında bulunduklarını söyleyen Kadinan, “Ramazan’ın hayır ve bereketinden istifade etmek istiyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımızı Ramazan ayının sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz. İnşallah bu hayırlı hizmeti her yıl gelenek haline getireceğiz. Dağıtıma başladığımız ilk günden bugüne kadar vatandaşlarımızdan güzel dualar alıyoruz. Vatandaşlarımızla Ramazan ayını vesile kılarak kardeşliğimizi pekiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

İkramları alan vatandaşlar ise memnuniyetlerini hayır dualarda bulunarak dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.