Diyarbakır’da ilk defa muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Diyarbakır’da ilk defa muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

​Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında ilk defa muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Yenişehir’e bağlı 46 mahalle muhtarıyla ilk defa bir toplantı gerçekleştirildi.

Merkez Yenişehir Belediyesi toplantı salonunda muhtarlar ile düzenlenen toplantıda konuşan Güzeloğlu, temel amaçlarının insana hizmet etmek, beklentilerini karşılamak, var olan sıkıntıları gidermek ve kamu hizmet kalitesini en iyiye taşımak olduğunu belirtti.

Devletin bütün kurumlarının millete hizmet etmek için var olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Diyarbakır'ın her bir köşesindeki her bir ilçesinde her bir vatandaşımızın meselesini çözüm için var.  Bu gayret amaç ve niyet var.  Türkiye'nin büyük gelişiminde daha iyiye ve her gün daha güzele akan çizgisinde Diyarbakır'ımızın da çok büyük bir önemi var. Diyarbakır büyük bir medeniyetin, kültürün ve birikimin kentidir. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu güne bütün medeniyetlerin, zenginliklerin ve üretilmiş bütün değerlerin merkezi bir kentidir. 33 medeniyetin izlerini taşıyan bir kenttir. Sokağında, taşında, toprağında ve en önemlisi insanında bu zenginliği gördüğümüz, görebildiğimiz bir büyük zenginliğin adıdır." dedi.

Vatandaşlara hizmet noktasında gayretlerinin devam ettiğini belirten Güzeloğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 "Belediyelerimizde bir büyük dönüşüm ve değişim var. Özünde insanı merkezine alan insana bağlı bütün bir yatırım ve hizmet anlayışını ve bakışını geliştiren bir yönetim anlayışımız var. Şüphesiz bu noktada Yenişehir ilçemizin apayrı bir önemi var.  Gelişen Diyarbakır’ın her geçen gün daha iyiye güzele giden alt yapısından sosyal üst yapısına kadar bir dizi çok önemli yatırımlar elde edilen, yaşamak ve Yenişehir’de olmak her gelecek gün keyif veren sürecimiz var. Diyarbakır'ı bölge merkezi kimliğinden uluslararası bir ticaret, üretim ve eğitim kentine taşıma iddiamız var. Bunu elbirliğiyle yapıcağız.  Bugün hem yatırım iklimatına hem de yapılabilirlik adına çok önemli fırsatlarımız var."

Muhtarlara hizmet konusunda tavsiyelerde bulunan Güzeloğlu, son olarak şunları söyledi:

“Muhtarlardan çok büyük katkılar bekliyoruz. Özellikle mahallerinde, mahalle bazlarında gerçekleştirilen kamu hizmetlerinde devam eden yatırımlarda ve çalışma ve projelerde herhangi eksiklik eksizliğe bağlı yetersizlik varsa doğrudan ilçe kaymakamlarımıza ilgili kurum müdürlerine bildirmelerini istiyoruz. Muhtarlar bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımız, temsilcimiz ve oradaki en yetkili organımızdır. Özellikle mahallemizdeki yoksul vatandaşlarımızla ilgili meselelerde de hiçbir vatandaşımız kendisi çaresiz ve kimsesiz görmesin. Devletimiz, kaynaklarımız, kadrolarımız ve kurumlarımız bunun için var.”

Toplantıya, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, İlçe müdürleri, kurum ve kuruluşlarda katıldı.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.