Diyarbakır'da karanlık cinayet

Diyarbakır'da karanlık cinayet

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 çocuk babası şahıs akşam gelen bir telefon sonrası evinde çıktıktan 3 gün sonra kafasına kurşun sıkılarak öldürülmüş halde bulundu.

DİYARBAKIR- Akşam saat 04.00 sıralarında gelen bir telefon araması sonrası bir arabaya binerek evinden ayrılan 2 çocuk babası V.T. (22)’ın üç gün sonra öldüğü haberi geldi.

 

Bismil’e bağlı Ak Hüseyin köyünde oturan ve akşam 16:00 sıralarında gelen bir telefon sonrası evinden çıkan V.T’nin evden çıktıktan üç gün sonra Keberli (Kemberlu) köyü yolu üzerinde bir araç içerisinde kafasına kurşun sıkılarak öldürülmüş bir durumda bulundu.

 

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından, olay mahalli güvenlik çemberine alırken, savcının olay ile ilgili olay yeri incelemesi sonrası cenaze ön otopsi için ambulansla önce Bismil Devlet Hastanesi morguna, oradan da Diyarbakır adli tıp kurumuna götürüldü.

 

Araç içerisinde şoför koltuğunda oturmuş halde kafasına sıkılmış olarak bulunan V.T’nin öldürüldüğü olay mahallinde iki adet boş tüfek kovanı bulundu.

 

“Biz gerekeni yaparız”

Bulunan cenaze sonrası açıklamalarda bulunan V.T’nin yakınları, akşam evden çıkan ve bir daha dönmeyen V.T’nin bulunması için sabah erken saatlerde Sur Jandarma Komutanlığına gittiklerini ve olayı haber vermelerine rağmen gerekenin yapılmadığını ifade ettiler. Akrabaları, “her gittiğimizde bize, ‘biz gerekeni yaparız’ dediler. Bizler akşam saat 22.00 bunu üzerine tekrar Jandarma Komutanlığına gittik. Bize ‘mesai yok yarın sabah gelin’ dediler.” diyerek yetkililerin olaya karşı duyarsız kaldıklarından yakındılar.

 

“Devlet böyle ufak tefek işlerle uğraşmaz”

Bir sonraki gün tekrardan Jandarmaya gittiklerinde kendilerine verilen cevabın kendilerini şok ettiklerini ifade eden akrabaları, “dünden beri kayıptır. Bize yardımcı olun, onu bulun. Telefonu dün akşam kapandı. Yerinin bulunması için cep telefonu sinyali takibi yapın. Onu bulun. dediğimizde, bizlere ‘biz böyle basit şeyler için cep telefonu sinyali için yer tespiti takibi yapmayız. Devlet böyle ufak tefek işlerle uğraşmaz’ dediler.” İfadelerini kullandılar.

 

“Teröristler tarafından kaçırıldığı yönünde sizden ifade vermenizi istiyor”

Kaybolan yakınlarının bulunmasında ısrarlı olmaları sonrası savcı tarafından kendilerine iletilmek üzerek bir şart öne sürüldüğünü söyleyen V.T’nin akrabaları, “ kayıp yakınımızın bulunması için ısrar edince, karakoldan bize, ‘savcıyla konuşalım size döneriz’ dediler. Savcıyla görüştükten sonra bize, ‘savcı bu olayın takibinin yapılması ve cep telefonu takibi için iki şahidin getirilmesi ve bu kayıp olan şahsında teröristler tarafından kaçırıldığı yönünde sizden ifade vermenizi istiyor’ dediler. Bizde Jandarmaya kaçıranların kim olduğunu bilmediğimizi söyledik.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

 

“Sen görevini yapsaydın bizler bu acıyı yaşamazdık”

“Ey savcı sen bizim ödediğimiz vergi paramızla o koltukta oturup maaş alıyorsun. Sen aldığın parayı nasıl çocuklarına yediriyorsun.” diyerek yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalan savcıya tepki gösteren V.T’nın acılı ailesi Savcıya seslenerek, “sen görevini yapsaydın belki de  bizler bu acıyı yaşamazdık. Telefon sinyali sayesinde kurtulurdu.” diyerek sitemde bulundular. (Hasan Gündüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.