Diyarbakır’da kayıp kız çocuğu 2 km uzaklıkta bulundu foto video

Diyarbakır’da kayıp kız çocuğu 2 km uzaklıkta bulundu foto video

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz mahallesinde oturan 4 yaşındaki kayıp kız çocuğu evinden 2 kilometre uzaklıkta dağlık bir alanda bulundu.

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz mahallesinde oturan 4 yaşındaki kayıp kız çocuğu,11 Nisan 2015 günü saat 10.30 sıralarında evinden 2 kilometre uzaklıkta, dağlık alanda bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, çocuğun kaybolmasının haberinin alındığı saatten sonra  10 Nisan 2015 tarihinde saat: 21.00 sıralarında arama başlattığı, aramalara vatandaşlarında katılarak destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, “Evinden, ailesinin  haberi olmaksızın ayrılan ve kayıp olan, Hani İlçesi Gürbüz mahallesinde ikamet eden 2011 doğumlu Y.K.isimli kız çocuğunun bulunması amacıyla 2 İz Takip Köpeği, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı, Hani Komando Tabur Komutanlığından takviye Komando Timleri ve ile vatandaşlarında katıldığı arama ve kurtarma faaliyeti başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Aramaların ilk günüde Y.K.'ya ait her hangi bir emareye rastlanılmadığının belirtildiği açıklamada, devam eden ısrarlı takip ve aramaları sonucunda, kayıp Y.K’nin  köyün yaklaşık 2 km doğusunda bulunan kayalık arazide 11 Nisan 2015 günü saat:10.30 sıralarında sağ olarak bulunduğu belirtildi.

Bulunan Y.K. isimli kız çocuğunun sağlık muayenesi amacıyla Hani Devlet Hastanesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, çocuğun yapılan muayenesinde sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek, çocuğun muayenesinin yapıldıktan sonra ailesine teslim edildiği belirtildi.İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.