Diyarbakır'da KCK Operasyonu: 23 Gözaltı

Diyarbakır'da KCK Operasyonu: 23 Gözaltı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde KCK'ye yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Aralarında Dicle Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Uyguner'inde bulunduğu 7 Kişi ise hala aranıyor

DİYARBAKIR- Polis Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı''nca PKK'nin üst yapılanması olan KCK kapsamında Dicle İlçesi'nde belediye ve BDP ilçe teşkilatına düzenlediği operasyonda 23 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında evinde olmayan Belediye Başkanı Mustafa Uyguner ile birlikte 7 kişi ise aranıyor.

 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde sabahın erken saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyonlar düzenledi. Operasyonlar kapsamında Belediye binası, BDP ilçe binası ve bazı evlerde aramalar yapılarak, belge ve bilgisayar hard disklere el konulurken, aralarında BDP Dicle İlçe Başkanı Cemal Sert ile belediye personelinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

 

Evinde arama yapılan ve hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Dicle Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Uyguner, il dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı. Polis, 7 kişiyi yakalamak için aramayı sürdürüyor. (Osman İçli-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.